Avgjørende prøver

SKIEN (Dagbladet.no)Politiet venter i spenning på resultatene av obduksjonen av kvinnen politiet mener er Gry Hosein. Når Gamal Hosein framstilles for fengsling klokka 13.30 kan de ha avgjørende bevis mot ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De foreløpige resultatene fra obduksjonen ventes å være klare i løpet av formiddagen. Skienspolitiet vil holde en pressekonferanse om eventuelle funn på liket. Klokka 13.30 framstilles Gamal Hosein for varetektsfengsling. Allerede da kan det bli klart om politiets sak er styrket.

Politiadvokat Jon H. Borgen karakteriserer funnet av Gry som helt avgjørende for sakens mulige oppklaring. Om det finnes spor på Gry så lenge etter at hun etter all sannsynlighet ble drept den 13. januar, vil ikke skienspolitiet spekulere over.

- Vi håper å finne spor etter gjerningsmannen på liket, bekrefter etterforskningsleder Borgen, uten at han kan si om dette er sannsynlig.

Han må ha hjelp av rettsmedisinerne for å kunne avsløre gjerningsmannen.

- Et langt opphold under vann vil dekke til noen av tegnene fra en eventuell kvelning, som for eksempel blåfarge i ansiktet og punktformede blødninger i munn og øyne, sier doktor ved Rettsmedisinsk institutt, Sidsel Rogde til NTB.

- Men det er flere tegn fra kvelning som ikke blir borte, blant annet blødninger i halsmuskulaturen og brudd på små knokler i halsen, legger hun til.

Politiets overbevisning om at Gamal Hosein er gjerningsmannen kan indikere at Kripos har gjort avgjørende funn i Faresgrillen.

Søk etter Gry håndveske, mobiltelefon og andre spor er utsatt på grunn av at teknikerne fra Kripos er opptatt med identifisering av liket.

Åpne dører

Politiet har foreløpig ikke avgjort om de vil begjære lukkede dører under dagens rettsmøte, men de bekrefter at det er få grunner til begjære lukkede dører.

Dagbladet.no holder deg løpende oppdatert utover dagen.

FUNNET:Liket av en kvinne som trolig er Gry Hosein ble funnet i Posrgrunn sentrum i går formiddag