Avgjørende timer i Nydalen

De borgerlige partilederne tok tirsdag morgen fatt på siste runde med sonderinger.

NÅ AVGJØRES DET: Siv Jensen (Frp), Høyre-leder Erna Solberg, Knut Arild Hareide (KrF), og Trine Skei Grande (V), under mandagens pressekonferansen etter samtalene på Radisson Blu-hotellet i Nydalen i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
NÅ AVGJØRES DET: Siv Jensen (Frp), Høyre-leder Erna Solberg, Knut Arild Hareide (KrF), og Trine Skei Grande (V), under mandagens pressekonferansen etter samtalene på Radisson Blu-hotellet i Nydalen i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av morgendagen vil de bestemme seg for om de blir med i Erna Solbergs regjering eller ikke.

- Jeg tror alle forstår at denne siste dagen blir særdeles avgjørende. Men vi har fulgt en plan over hvilke saksområder vi skal gå igjennom, og vi er i rute, sa KrF-leder Knut Arild Hareide tirsdag morgen.

På spørsmål om han selv har bestemt seg for hvilket råd han vil gi partiet i spørsmålet om regjeringsdeltakelse, svarer han slik:

- Nei, men det må jeg gjøre i løpet av de neste 24 timene.

Partiene har gitt seg selv frist til onsdag før de setter strek for sonderingene og forankrer den videre prosessen i organisasjonene sine.

- Deretter er vi enige om at uansett hva slags råd vi får, så skal vi møtes igjen torsdag for å snakke om hvordan samarbeidet mellom oss fire partier vil bli de neste fire årene. Altså om det blir i regjering, eller om det ikke blir i regjering, sa Høyre-leder Erna Solberg mandag.

Det er ikke satt av tid til noe pressemøte tirsdag. Partiene planlegger å ta ettermiddagen og deler av kvelden i bruk før de går fra hverandre.

(NTB)