Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avgjørende undersøkelse i arsenikksaken

En medisinsk sakkyndig har gjort ferdig en foreløpig rapport om den åtte år gamle jenta fra Helgeland som politiet mener kan ha blitt arsenikkforgiftet av sin egen mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten ble onsdag sendt til Statsadvokaten i Nordland.

Lensmann ved Brønnøy og Vevelstad lensmannskontor, Kurt Nilsen, vil ikke si noe om innholdet i rapporten, men sier at svaret fra undersøkelsen kan bli avgjørende for om siktelsen mot moren opprettholdes.

- Rapporten vil ha betydning for siktelsen. Dessuten avventer vi resultatet fra tilleggsanalysen fra Karolinska Institutet i Stockholm i begynnelsen av neste uke, sier Nilsen, til NTB.

Det var i slutten av juni i år at leger ved sykehuset i Sandnessjøen varslet politiet om at en åtte år gammel jente fra Helgeland ved flere tilfeller hadde vært innlagt med symptomer på arsenikkforgiftning.

Den 48 år gamle moren ble etter kort tid siktet i saken, men så langt har politiet ikke klart å finne at arsenikk er brukt. Hun nekter straffskyld, og hennes forsvarer, advokat Christian Wiig, krever at siktelsen frafalles.

- Vi har hatt problemer med å avhøre den siktede i sommer fordi det er ferietid, men et avhør av kvinnen vil foregå i uke 31, sier Nilsen, til NTB.