- Avhengig av å drepe

I dag ble det fastslått at Harold Shipman drepte minst 215 pasienter. Familielegen som er Storbritannias største seriemorder, var trolig drapsavhengig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I tillegg til de 215 ofrene, kan ytterligere 45 pasienter ha blitt drept i perioden 1975 til 1998. Det opplyser dommer Janet Smith i en lavere avdeling av britisk høyesterett i formiddag.

- Han ble avhengig av smertestillende på 70-tallet. Det er sannsynlig at det som fikk ham til å bli avhengig av pillene, også førte til andre former for avhengighet. Det er mulig at han var avhengig av å drepe, sier Smith til The Guardian.

Den 56 år gamle legen ble i januar 2000 dømt for å ha drept 15 eldre kvinner som var hans pasienter. Han tok livet av dem med heroin. Under rettssaken mente politiet at Shipman trolig var skyldig i flere mistenkelige dødsfall blant sine pasienter.

I dag kom de foreløpige konklusjonene etter en ettårig etterforskning av 494 personer som var hans pasienter fra 1974 til 1998.

- Shipman begynte drapene i 1975 - året etter at han begynte å praktisere som lege. Ofrene var i alderen 41 til 93 år. 171 var kvinner og 44 var menn, opplyser Smith.

Hun er er dypt rystet over at drapene hans ikke vekket mistanke i så mange år. I over 20 år var Shipman en respektert lege i byen Hyde utenfor Manchester. Først i 1998 ble en annen lege bekymret fordi så mange av familielegens pasienter døde. Politiet så på saken, men konkluderte at det ikke var tilstrekkelig med bevis til å gå videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer