... avholdsfolket er også sure

Avholdsmannen Kjell Magne Bondeviks regjering får refs av sine egne. Avholdsfolkets Landsråd, mener regjeringens alkoholpolitikk så langt bare har vært en liste med symboltiltak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fra sine egne man skal ha det: Morten Jørgensen i Avholdsfolkets Landsråd går langt i å erklære mistillit til regjeringen Bondeviks alkoholpolitikk:

- Avholdsbevegelsen kan ikke få sagt tydelig nok at norsk alkoholpolitikk krever modernisering og fornyelse. Tida har løpt fra en politikk som bare doserer mer av det samme. Tida har imidlertid ikke løpt fra målsettingen om å redusere forbruket av alkohol, mener en skuffet Jørgensen.
Han sier at så langt har regjeringen bare kommet med en liste med symboltiltak, der viljen til det gode er tydeligere enn evnen til å oppnå resultater.
Og Jørgensen er slett ikke sikker på at det er sentrumsregjeringen som er i stand til å komme med de beste løsningene i framtida heller.

Høyre bedre?

- Regjeringen kan fort komme til å oppleve at selv Høyre og andre partier framstår som mer konsistente enn dem selv i alkoholpolitikken, framholder han.

- Hva er det dere ønsker av Bondevik?

- Vi ønsker en endring av profilen på alkoholavgiftene. Med en prosentvis økning som det nå legges opp til, vil de dyreste produktene bli relativt mye dyrere, mens øl for eksempel nesten vil stå stille. Dessuten vil vi at regjeringen rydder opp i statens dobbeltrolle i forhold til det statlige vin- og spritselskapet Arcus.

Jørgensen nevner også Magnhild Meltveit Kleppas ruspolitiske handlingsplan.

- Det er ikke noe galt med planen slik den står skrevet, det er alt som ikke står der som er galt.