Avhopper: - Nynazister sto bak bombedrap på dansk sosialist

Dansk politi gjenopptar etterforskingen av Søllerødgade-drapet i 1992

Tysk opprinnelse: En avdød, navngitt tysk nynazist skal ha vært sentral i bombeattentatet i København i 1992. Her demonstrerer nynazister fra Tyskland og andre nasjoner i Berlin i 2005. Foto: Gorm K. Gaare
Tysk opprinnelse: En avdød, navngitt tysk nynazist skal ha vært sentral i bombeattentatet i København i 1992. Her demonstrerer nynazister fra Tyskland og andre nasjoner i Berlin i 2005. Foto: Gorm K. Gaare Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 16.mars 1992 eksploderte en brevbombe i lokalene til Internationale Socialister i Søllerødgade 33 i København.  Den 29-årige småbarnsfaren Henrik Christensen, som åpnet brevet, ble drept momentant, og lokalene fullstendig knust.

21 år etter Nå letter svenske Kim Fredriksson (33), tidligere nynazist, sin samvittighet, og forteller det han mener mange andre i gruppa «Blood and Honour» visste om:

Det var nynazister i Danmark som sto bak drapet.

Det er danske Ekstrabladet som har intervjuet den tidligere nynazisten.

Til avisa forteller han at svenske og dansker møttes i Helsinborg i 2000 for å diskutere hvordan de skulle møte vold fra anti-rasister på venstresida.

Tysk nynazist På møtet deltok også den tyske nynazisten Marcel Schilf (den gang 19 år), som var sentral i oppbyggingen av det høyreekstreme miljøet i Danmark.

- Jeg husker at han sa «Kort og godt, gjør som vi gjorde i Danmark.» Jeg skjønte at han med det mente Søllerødgade-attentatet. I ettertid vet jeg at det var flere enn meg som visste at Marcel var involvert, sier Kim Fredriksson til Ekstrabladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer