Avhopper tatt i Kina

Kang Byong-sop smuglet ut dette dokumentet om våpeneksperimenter på fanger i Nord-Korea. Han ble fanget på flukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kang Byong-sop (59) fikk sist måned fraktet ut dokumenter som bekrefter at regimet dreper politiske fanger ved å eksperimentere på dem med biologiske og kjemiske våpen, skriver britiske Daily Telegraph.

I går ble det kjent at Kang ble tatt til fange sammen med kona og sin yngste sønn (25) på grensa mellom Laos og Kina i januar. Da var imidlertid de hemmelige dokumentene smuglet ut fra Kina av Kangs eldste sønn.

- Familien hadde med seg mellom 6000 og 8000 dollar (40-55 000 kroner) for å bruke til å flykte når de ble arrestert ved grensa mot Laos, forteller Kim Sang-hun, en sørkoreansk menneskerettsaktivist som organiserte familiens flukt.

Uvisst

- I omtrent ti dager visste vi ikke hva som hadde hendt med dem, og var redd for at de var drept og ranet av grensevakter. Så hørte vi at de var fengslet i grensebyen Jing Hong. Det var for tre uker siden. Nå vet vi ikke hvor de er eller om de fortsatt er i live, sier han.

Ifølge Kim hadde sjefen for grensevaktene i regionen reist 16 mil fra basen sin i Jing Hong til den lille grenseposten der familien ble stoppet. Han tror ikke dette var en tilfeldighet, og mer enn antyder at kinesiske myndigheter var tilbudt «en betydelig belønning» for å finne Kang Byong-sop.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer