Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avhopperne har ikke meldt seg

De 10 flyktningene som forlot skandaleskipet «Dalmacija» i Bergen har ikke meldt seg for politiet. 31 kirgisere og kazakher har hoppet av til Norge, men de siste årene har alle fra disse landene fått avslag på asylsøknaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

10 passasjerer manglet da «Dalmacija» forlot Bergen i går klokka 22. De 21 personene som forlot båten tidligere har alle meldt seg, og er registrert hos politiet.

- Ingen har meldt seg hos oss, sa vaktleder Ole Rolland ved Bergen politidistrikt klokka 15.40.

Utlendingsavsnittet i Bergen har passene til avhopperne.

Ingen fått opphold

Første halvår søkte 14 kasakher asyl i Norge - i fjor 55. Seks søknader er ferdigbehandlet, og samtlige fikk avslag. Ingen kirigisere har søkt asyl i samme periode.

- Disse tallene er så små at jeg ikke kan vurdere muligheten for at båt-avhopperne får innvilget asyl. Det jeg kan si er at vi ikke utelukker at noen av disse har behov for beskyttelse i Norge, sier fungerende informasjonssjef Are Sauren i Utlendingsdirektoratet (UDI).

De UDI-ansatte som jobber med Kasakhstan og Kirgisistan er på ferie, og UDI vil derfor ikke uttale seg om forholdene i disse landene.

Ikke hurtigbehandling

- Alle vil få en grundig og individuell behandling. Disse landene er ikke på lista over land med borgere som hurtigbehandles av oss, sier Sauren.

Asylsøkere fra blant annet de baltiske landene, Ungarn og Tsjekkia har så liten mulighet for å få opphold, at UDI kjører en hurtigbehandling på asylsøknadene.

Av de 21 registrerte avhopperne er 7 fra Kirgisistan. Noen er allerede overført til asylmottaket på Trandum. Derfra vil de bli overført til andre mottak hvor asylavhørene vil bli foretatt om noen uker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media