Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avhør av barna styrker mistanken mot faren

47-åring siktet for å ha drept sin kone (39) fra Libanon.

STYRKET MISTANKE: Etter å gjennomført dommeravhør av barna til den drepte kvinnen (39) og den siktede mannen (47), er mistanken mot den siktede 47-åringen styrket mener politiet. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
STYRKET MISTANKE: Etter å gjennomført dommeravhør av barna til den drepte kvinnen (39) og den siktede mannen (47), er mistanken mot den siktede 47-åringen styrket mener politiet. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går gjennomførte Oslo-politiet dommeravhør med barna til kvinnen (39) som ble funnet drept i sin egen leilighet i Edvard Griegs Allé på Torshov i Oslo mandag morgen.

Ektemannen (47) ble kort tid etterpå pågrepet og er siktet for forsettlig drap.

- Dommeravhørene med barna styrker mistanken mot siktede. Det er heller ingenting som tyder på at det var noen andre familien hjemme da det skjedde, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo-politiet til Dagbladet.

Hun ønsker ikke å gå i detalj på hva barna har forklart, men forteller at det var krevende avhør. De ble gjennomført på Barnehuset i Oslo.

- Ordningen er utrolig viktig for de som har opplevd noe så traumatisk. Den oppfølgingen de bidrar med er utrolig verdifull både for barna og for politiet i vårt videre arbeid med saken, sier hun.
Ektemannen ringte politiet Kvinnens familie i Libanon er varslet om drapet. Kvinnen hadde, ifølge politiet, ingen annen familie i Norge.

Familien var i kontakt med både helsevesen og politi i forkant av drapet.

• Like etter midnatt natt til mandag ringte offeret legevakta og var bekymret for sin manns helse. Hun skal ikke ha uttrykt at hun følte seg truet.

• Like etterpå ringte ektemannen politiet i Oslo, men hva som ble sagt i samtalen framstår fremdeles som usikkert.

• Morgenen etterpå ringte legevakta opp familien igjen for en oppfølgingssamtale etter bekymringsmeldingen kvelden før. Da tok familiens åtte år gammel sønn telefonen og fortalte at hun ikke fikk kontakt med moren sin.

Politiet har på grunn av de spesielle telefonsamtalene på eget initiativ gitt en redegjørelse til Spesialenheten for politisaker.

- Vi ønsker å være åpne på det som har skjedd og hva vi har gjort. Vi mener ikke det har vært noe tjenesteforsømmelse her. At legevakta fulgte opp familien dagen etter var veldig bra, sier Rohde.

Nye avhør Den siktede ektemannen er for tida innlagt på Dikemark psykiatriske sykehus. Han har blitt avhørt én gang, men det er mye ubesvarte spørsmål. Mannen erkjenner ikke straffskyld.

- Vi ønsker nye avhør med mannen, men avventer legene om når det kan være forsvarlig å gjennomføre dette. Det blir muligens forsøkt i morgen eller til uka, sier Rohde.

Dagbladet har foreløpig kommet i kontakt med 47-åringens forsvarer Øystein Storrvik.

SPERRET AV: Politiet sperret av et søppelskur utenfor leiligheten etter at kvinnen ble funnet drept. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
SPERRET AV: Politiet sperret av et søppelskur utenfor leiligheten etter at kvinnen ble funnet drept. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media