Avhør av Kristins heler?

Politiet på Romerike vurderer nå å reise til Molde for å avhøre Kristin Kirkemos venn og våpenheler (26) om hans kjennskap til trippeldrapet. I går ble de to andre som er siktet for våpenheleriet løslatt av politiet i Molde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Orderud avhøres på nytt

- Begge to har forklart seg så greit at det ikke medførte noe problem å løslate dem, sier politiinspektør Gro Smogeli i Molde til Dagbladet.

Derimot er den første av tre pågrepne varetektsfengslet til og med fredag.

Denne mannen, en 26-åring med kontakter både i Oslos og Moldes underverden, ledsaget Kristin Kirkemo fra Oslo til Molde. Der skal våpenhandelen ha funnet sted dagen før lille julaften i fjor.

Reiser til Molde?

Nå bekrefter politiet i Molde at trippeldrapets etterforskningsledelse ved Romerike politidistrikt vurderer å sende folk til Molde.

- Jeg snakker med etterforskningsledelsen hver dag, og har forstått det slik at de nå vurderer å foreta et eget avhør av mannen. Det skal være opplysninger tilknyttet selve trippeldrapet etterforskerne ønsker å sjekke, opplyser Gro Smogeli til Dagbladet.

Avhør før fredag

Hun legger til at avhøret i så fall må gjennomføres med det aller første. Fredag har 26-åringen sittet varetektsfengslet i én uke, og skal løslates dersom ikke politiet begjærer nytt fengslingsmøte.

De to som er løslatt, en 25-åring og en 29-åring, skal ha levert henholdsvis skytevåpen og ammunisjon til Kirkemo og 26-åringen på et hotell i Molde.