Avhør på lydbånd

BERGEN (Dagbladet): Tida er kommet til Frp-«verstingene» i Hordaland. I går ble de rundspurt om sine aktiviteter i partiet. Samtalene tas opp på lydbånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi skal bruke informasjonen vi får i en rapport for sentralstyret, sier Lodve Solholm, formannen i Frp's organisasjonskulturutvalg. I fire dager til ende skal han avhøre lokale Frp-topper for å kartlegge mulig partifiendtlig virksomhet.

Kristin Burkeland var nestleder i Vaksdal Frp, men ga opp hele partiet og meldte seg ut for to uker siden. Likevel ble hun hentet inn til Frp's organisasjonskulturutvalg i går.

- Da jeg fortalte min versjon, kom de med motargumenter. Jeg opplevde det hele som et politiavhør, men ville mye heller ha blitt avhørt av politiet. Da ville sannheten ha fått en rettslig beskyttelse. Disse mennene har jeg ikke tillit til, sier hun.

Komplett galskap

Egil Klubben er leder for Ulvik Frp. Han karakteriserer situasjonen i partiet som «galskap».

- Vårt lokallag har rimelig stø kurs mot nedleggelse. Galskapen i dette partiet er nå komplett, sier han.

- Jeg kan ikke se at ledelsen har noe ønske om å ta ordentlig tak i de reelle problemene. Etter å ha brukt nesten all fritid for partiet i flere år, føler jeg at de gjør alt for å snu hele livet mitt på hodet. Dette er ikke noe mer å satse på, sier Klubben.

Han utelukker ikke at han vil gå med i et nytt parti.

- Det er det samme for meg hva partiet heter, bare Frp-politikken legges til grunn, og partiet ledes av oppegående og demokratiske mennesker, sier han.

Skal skape ro

Organisasjonskulturutvalgets leder Lodve Solholm er likevel optimistisk:

- Ingen sunnmøringer legger ut på havet uten å få fisk, sier han.

- Som gjøres klar for slakt?

- Vårt utgangspunkt er ikke å ekskludere flere medlemmer. Vårt mål er å skape ro slik at vi kan slåss samlet om den politikken vi alle tror på fram mot valget, sier Solholm.

OPTIMIST: - Vårt mål er ikke å ekskludere, men å skape ro i Hordaland, sier en optimistisk formann i Frp's organisasjonskulturutvalg, Lodve Solheim.
LITEN TILLIT: Kristin Burkeland og Egil Klubben sier de har liten tillit til Frp-utvalget som skal skrive rapport om konflikten i Hordaland.