Avhørene av 15-åringen avsluttet

Slo 76-åring ihjel og stakk av med offerets bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GREÅKER/OSLO(Dagbladet.no): I hele ettermiddag har 15-åringen, som er siktet for drapet på 76-åringen fra Greåker, sittet i avhør hos politiet i Østfold.

Avhørene er nå avsluttet, men politiet vil ikke si noe om hvilke opplysninger som er kommet frem.

- Han er avhørt, men jeg vil ikke gå nærmere inn på hva som ble sagt i avhøret. Siktelsen opprettholdes og det vil bli tatt stilling til om han blir varetektsfengslet i morgen, sier politiadvokat Ole Richard Holm-Olsen til Dagbladet.no.

Etter å ha søkt etter foreldrene i hele dag, var det først i ettermiddag at politiet fikk tak i dem. På grunn av guttens lave alder har de rett til å være til stede under avhøret. Sammen med advokat Harald Otterstad var de på plass og fulgte avhøret på politihuset.

Tok offerets bil

Politiet har bekreftet opplysningene Dagbladet.no tidligere har skrevet. Etter å ha slått 76-åringen ihjel midt på Greåkerveien, satte gjerningsmannen seg inn i offerets bil og kjørte av gårde.

76-åringen var på kjøretur tidlig i dag morges da han trolig påtraff 15-åringen 300-400 meter fra hjemmet. Omstendighetene rundt det som så skjedde er uklare. Men et øyenvitne så gjerningsmannen slå ned 76-åringen midt på veien, og stikke fra stedet i bilen.

Deretter havnet han i et trafikkuhell noen hundre meter fra åstedet, og forlot bilen der. Ingen andre var involvert i uhellet. Gjerningsmannen stakk fra bilen til fots. Ved hjelp av sporhund fulgte politiet fluktruten frem til de påtraff og pågrep 15-åringen omlag en kilometer fra åstedet.

Kriseteam klart

DREPT: I hele dag har kriminalteknikere saumfart åstedet for å sikre spor. Først litt over klokken 14.00 kunne den avdøde 76-åringen tas ut. Foto: John Terje Pedersen
DREPT: I hele dag har kriminalteknikere saumfart åstedet for å sikre spor. Først litt over klokken 14.00 kunne den avdøde 76-åringen tas ut. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

76-åringen etterlater seg kone og tre voksne barn, samt tre barnebarn. Lokalbefolkningen i den vesle Østfold-bygda er sjokkerte over det som har skjedd.

I hele dag har naboer samlet seg ved åstedet og utenfor 76-åringens hus for å sørge.

- Det er helt ufattelig. Hvordan kan noe så grusomt skje i lille Greåker, sier en nær nabo til Dagbladet.no.

Politiet sier legevakten har satt sitt kriseteam i beredskap, og er parat til å bistå både offeret og 15-åringens familie.

8 års fengsel

Foreløpig er gutten siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Blir han tiltalt og dømt for dette risikerer han opptil åtte års fengsel.

- Vi ønsker ikke å si noe om guttens bakgrunn. Det eneste vi kan si er at vi ikke kjenner til noen relasjon mellom offeret og den siktede. Så langt vi vet, kjente de ikke hverandre, sier politiadvokat Nina Christophersen til Dagbladet.no.

Det alle nå lurer på er hva som gjorde at 76-åringen og den unge gjerningsmannen møttes ansikt til ansikt på Greåkerveien i 06.45-tida i dag morges, og hvorfor det endte med drap.

Avhørene av 15-åringen avsluttet

Politiet har foreløpig ikke ønsket å kommentere hva som til nå har kommet frem i avhøret.

KJØRTE PÅ TUR 76-åringen forlot hjemmet tidlig i dag morges for å kjøre seg en tur. Bare 3-400 meter fra huset ble han slått ihjel.