Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avhører alle ombord - bombetrussel mot SAS-fly kom i lufta

Fly fra London til Stockholm nødlandet i Göteborg.

 SK1530 LONDON - STOCKHOLM:  Dette er SAS-flyet som måtte lande på Lanvetter istedenfor Arlanda fredag formiddag. Foto: Tom Onslow-Cole, TT/NTB Scanpix.
SK1530 LONDON - STOCKHOLM: Dette er SAS-flyet som måtte lande på Lanvetter istedenfor Arlanda fredag formiddag. Foto: Tom Onslow-Cole, TT/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bombetrusselen mot SAS-flyet fra London til Stockholm fredag morgen kom mens flyet var i lufta.

Ved 11.30-tiden var det ikke avklart om kapteinen fikk trusselen fra en eller flere av de 67 passasjerene ombord eller fra bakken.

Det var flygeren som varslet om trusselen da flyet var i luften, ifølge Göteborgs-Posten. Tårnet på Landvetter varslet deretter politiet og redningstjenesten. Flygeren tok selv avgjørelsen om å nødlande på Landvetter.

Det er grunn til å tro at vi vil avhøre samtlige som var om bord. Vi skal undersøke om det finnes noen sammenhenger, sier pressetalsmann i politiet, Stefan Gustafsson, ifølge NTB.

All trafikk til og fra Landvetter flyplass utenfor Göteborg er stengt fredag formiddag på grunn av bombetrusselen, melder Expressen.

NTB melder at et SAS-fly på vei fra London til Stockholm har nødlandet på Landvetter.

Flyet landet klokka 09.57 og står oppstilt på en spesiell plass på Landvetter nå, sier flyredningsleder Lars Nilsson til TT.

Det var 67 passasjerer og en besetning på fem ombord i SAS-flyet.

En stor politistyrke, bombeeksperter inkludert, er nå aksjon på og rundt Landvetter. En talsmann for politiet sier at aksjonen er knyttet til det ene flyet som har landet.

Et vitne på flyplassene refererer i følge Expressen til en pilot, som ved 10.15-tiden sa at flyplassen kom til å være stengt et par timer.

I lufta
- SAS ble varslet om bombetrussel mens SK 1530 fra London var i lufta. Landvetter var nærmeste flyplass da trusselen ble kjent.

-Jeg har ikke mer kjennskap til hvordan truslene ble framsatt eller hvor de kom fram, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til Dagbladet.

Landingen skjedde uten problemer, og de 67 passasjerene og besetning ble skysset inn til flyterminalen.

- Vi vil tilby videretransport til Stockholm så snart Landvetter åpner igjen, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media