Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marerittfesten

Avhører flere personer etter at julefesten spant ut av kontroll

Ryktene om julefesten på Fenstad kan ha spredt seg på sosiale medier.

HÆRVERK: Politi måtte rykke ut til fest som gikk over styr på Nes på Romerike. Utenfor huset ligger klær og Tv-apparater slengt i hagen. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
HÆRVERK: Politi måtte rykke ut til fest som gikk over styr på Nes på Romerike. Utenfor huset ligger klær og Tv-apparater slengt i hagen. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NES PÅ ROMERIKE (Dagbladet): Natt til onsdag gikk det fullstendig over styr da rundt 80 ungdommer samlet seg til julefest i et bolighus i Fenstad i Nes på Romerike. Da politiet ankom stedet var to tv’er kastet ut av vinduet og ut i hagen. Klær lå strødd i snøen sammen med tomme spritflasker, knust glass, inventar og et par gjenglemte blankpussede pensko. Inne hadde festdeltakerne sprayet ned deler av huset med et brannslokkingsapparat.

- Det er betydelige skader. Det ligger matrester overalt, det er knust speil, sier lensmann Bernt Ingar Jahren til Dagbladet om hærverket.

Forsikringsselskapet har onsdag vært på befaring i huset, men ifølge lensmann Jahren er det for tidlig å si noen om hvor store verdier som er ødelagt.

Avhør

- Vi avhører et par stykker som kan ha opplysninger, men er ikke i mål med hvem som har låst opp døra. Det var mange involverte på festen. Vi har to etterforskere på saken og har begynt i en ende og fortsetter i morgen hvis det er nødvendig, sier Jahren.

Politiet fikk den første meldingen klokka 23.50 om julefesten som var helt ute av kontroll da familie og venner kom for å hente deltakere.

Politiet var framme ved 01-tida. Lensmann Jahren opplyser at huseieren var bortreist mens festen pågikk.

Sosiale medier

En nabo Dagbladet har vært i kontakt ble vitne til festen. Vedkommende forteller at var fullt av biler på stedet i går kveld og mye trafikk til og fra huset.

- Det var en hel gjeng som holdt til inne på området ved huset. Det virket som de hadde det moro. De lo og hygget seg, sier naboen. Vitnet gikk til sengs ved midnatt og ikke hørte at politiet kom til stedet.

- De som har tatt seg inn i boligen har hatt nøkkel og det var ungdom tilstede, langt under 18 år som er aldersgrensa for å drikke alkohol, sier Bernt Ingar Jahren.

Etterforskerne på Nes lensmannskontor har opplysninger om at ryktene om festen kan ha spredt seg på sosiale medier og politiet går nå gjennom mobiltelefoner etter bildebevis.

Huseieren er informert om det som har skjedd, opplyser politiet. Dagbladet har vært i kontakt med en av de voksne beboerne. Han ønsker ikke å kommentere saken.

- Det er klart det er en fortvila situasjon, sier Bernt Ingar Jahren.

GJENGLEMT: Et par pensko sto parkert rett utenfor porten til huset der festen skjedde. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
GJENGLEMT: Et par pensko sto parkert rett utenfor porten til huset der festen skjedde. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!