Avhører pågrepet etter ransbølge i Oslo

Var kraftig ruset på GHB.

TATT: Takket være stort politioppbud og et våkent vitne utenfor utestedet Blå på Grünerløkka, ble en av de mistenkte ransungdommene pågrepet i en drosje noen minutter etter med et stjålet bankkort i lomma. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN.
TATT: Takket være stort politioppbud og et våkent vitne utenfor utestedet Blå på Grünerløkka, ble en av de mistenkte ransungdommene pågrepet i en drosje noen minutter etter med et stjålet bankkort i lomma. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Én av personene som er pågrepet etter minst tre væpnede gateran i Oslo sentrum i helgen, satt søndag ettermiddag i avhør. Foreløpig er det uklart om de samme personene står bak ransbølgen.

I alt er fem personer pågrepet etter ranene, men det er foreløpig ikke tatt stilling til om noen av dem skal fremstilles for varetekt, får NTB opplyst.

En person ble pågrepet i 1.30-tiden natt til søndag etter to ran av tilfeldig forbipasserende ved Akerselva på Grünerløkka, der åtte-ti menn i 18-20-årsalderen av afrikansk opprinnelse skal ha opptrådt i flokk.

Fire unge menn ble pågrepet i 5-tiden for knivranforsøk mot en minibankkunde i Torggata, ikke langt unna området der de øvrige ranene fant sted natt til søndag. Signalementet på de fire ligner de mange vitneutsagnene politiet har fått fra de tidligere ranene i området, ifølge operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt.

Avhør

Fungerende jourhavende etterforsker Siri Welle ved Grønland politistasjon opplyser til NTB at det foreløpig er for tidlig å si om de samme personene står bak ransbølgen i Oslo i helgen.

Foreløpig etterforskes ranene på Grünerløkka ved Grønland politistasjon, mens knivransforsøket i Torggata etterforskes ved Sentrum politistasjon.

Hun opplyser at en pågrepet fra Grünerløkka blir avhørt søndag ettermiddag, men hun kan ikke si noe om hva han har forklart.

Ifølge Welle er to fornærmede fra Grünerløkka ferdig avhørt. De sier at de kom gående, og at en av dem ble kontaktet av en person som spurte om å få låne mobiltelefonen. Dette blir ignorert, og da de prøver å gå forbi uten nærmere kontakt, blir de angrepet og truet til å levere fra seg mobiltelefon, bankkort og pinkode.

- En av dem blir truet med et håndvåpen, men de vet ikke hva slags. De blir utsatt for slag og spark, men ikke påført store skader, sier Siri Welle.

Massiv ransbølge

- Vi har ikke opplevd en slik massiv gateransbølge her i byen på den tid jeg kan huske, og vi ser svært alvorlig på situasjonen, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Han forteller at mannen som ble pågrepet i 1.30-tiden, hadde symptomer på kraftig GHB-rus. GHB er et syntetisk rusmiddel som også kalles flytende ecstasy.

Beboere og besøkende på Grünerløkka har i flere år, og i stadig økende grad den siste tiden, klaget til politiet og kommunen over voldsfrykt i utelivsbydelen, knyttet til åpenlys narkotikahandel både på dag- og nattetid. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer