Avhører tre vitner

Politiet i San Salvador avhører tre personer som kan ha opplysninger i forbindelse med drapet på norske Erlend Saxegaard fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg har snakket med han som er ansvarlig for etterforskningen. Han kunne si at politiet i løpet av mandag skulle avhøre tre personer som har status som vitner i saken, sier Norges ambassadør i Guatemala, Rolf O. Berg, til NTB.

Norge har ikke ambassade i El Salvador, men Berg følger med på drapsetterforskningen fra nabolandet Guatemala. Berg fikk mandag vite av politiet at én av de tre som skulle avhøres var en nattevakt i området, en annen hadde visstnok sett en bil på drapstidspunktet og en tredje hadde vært i nærheten.

Erlend Saxegaard ble skutt fredag kveld da han og samboeren gikk i en hovedgate i El Salvadors hovedstad San Salvador. Paret ble ranet av flere væpnede personer, og 30-åringen ble skutt i magen. Han døde senere på sykehus av skadene.

Minnestund

Kolleger og venner av Erlend Saxegaard samlet seg mandag for å minnes ham.

Saxegaard jobbet i konsulentselskapet PA Consulting. Alle de 80 ansatte i bedriften med kontorer på Lysaker i Oslo, fikk vite om drapet på kollegaen i løpet av helgen.

- Vi hadde åpne dører hvor det var anledning også for tidligere kolleger å minnes. Erlend var et fremragende menneske og var en god personlig venn av mange i firmaet, så dette har satt sine spor, sier informasjonsansvarlig Heidi Nordby Lunde i PA Consulting til NTB.

Under minnestunden talte både venner og ledelsen i selskapet for å hedre Saxegaards minne. Lunde beskriver den drepte som en utadvendt person som var svært godt likt av både kolleger og kunder.

Ifølge ambassadøren i Guatemala blir Saxegaards båre trolig brakt til Norge i slutten av uken.

Etterforskes videre

Ambassadør Berg sier at det er mye kriminalitet i San Salvador, og slett ikke alle drap og ran blir oppklart. Berg tror likevel at politiet gjør en ekstra stor innsats i denne saken ettersom det er en utlending som er drept.

Politiet i San Salvador har nedsatt en egen gruppe som skal etterforske drapet på nordmannen.

Kripos tok mandag kontakt med politiet i El Salvador og ba om å bli holdt oppdatert om drapsetterforskningen.

- Vi er ikke koblet inn i saken ennå. Vi sender en forespørsel til Interpol-kontoret, hvor vi refererer til det som skjedde, og ber om status i saken. Samtidig sier vi at de må kontakte oss dersom de vil at vi skal gjøre noe, sier avsnittsleder Helge Tangen ved Interpol Oslo til TV 2 Nettavisen.

Han ventet i dag på et svar på denne henvendelsen. Norge har i flere år sendt politifolk til El Salvador for å lære dem opp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer