Birgitte Tengs

- Avhører vitner hver dag

Politiet jakter svar på digitale kontoer. Onsdag måtte avhøret av mannen som er siktet for å ha drept Birgitte Tengs, utsettes.

SIKTET: Mannen i 50-åra er siktet for drapet på Birgitte Tengs og mistenkt for å ha drept Tina Jørgensen. Foto: Privat
SIKTET: Mannen i 50-åra er siktet for drapet på Birgitte Tengs og mistenkt for å ha drept Tina Jørgensen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Politiet jobber for fullt med etterforskningen av drapet på Birgitte Tengs i 1995. Mannen som 1. september ble pågrepet mens han var på ferie på Sørlandet, sitter for tida varetektsfengslet.

Ifølge politiet har omkring 30 personer blitt avhørt i saken. Over en måned etter pågripelsen jobbes det fremdeles aktivt med vitnene i jakt på opplysninger.

- Vi tar daglige vitneavhør. Det er både korte og lange avhør, og det vil også bli gjennomført flere i tida framover, sier politiadvokat Fredrik Soma til Dagbladet.

Jakter svar på kontoer

I kjennelsen fra Gulating lagmannsrett, som avviste den drapssiktede mannen i 50-åra sitt ønske om løslatelse, kom det fram at han skal ha oppgitt feil opplysninger om passord til digitale kontoer politiet jobber med. Soma forteller at sikring av disse kontoene står sentralt i politiets etterforskning.

- Vi jobber med å gjennomgå innholdet der. Noen kontoer ønsker vi å sikre innholdet på, og vi er i ferd med å gjøre oss kjent med dette innholdet og kontoene. Uriktige passord har blitt gitt til enkelte kontoer, og vi jobber nå videre for å få tilgang til disse, sier Soma.

BELASTENDE: Advokat for fetteren til Birgitte Tengs, Arvid Sjødin forteller om hvordan livet til hans klient har vært etter saken. Video: Carina Johansen. Reporter: Ralf Lofstad. Vis mer

Dagbladet har vært i kontakt med siktedes forsvarer, advokat Stian Bråstein. Han avviser at klienten på noen måte har oppgitt feil passord med vilje.

- Han ønsker å stille i avhør så fort som mulig for å foreslå nye alternativer til passord, hvis det er sånn at ett eller flere han har oppgitt ikke stemmer, og på den måten bremser etterforskningen, sier Bråstein.

Måtte utsette avhør

Onsdag denne uka var det planlagt nytt avhør av den drapssiktede mannen, som også er mistenkt for å stå bak drapet på Tina Jørgensen i Stavanger i 2000. Dette avhøret ble imidlertid utsatt på ubestemt tid.

- Vi måtte utsette avhøret, men det var ingen dramatikk rundt det, uten at jeg ønsker å si konkret hva som var årsaken. Nå planlegges det et nytt avhør en av de nærmeste dagene, men jeg vet ikke helt når dette vil finne sted, sier politiadvokat Soma.

SJOKKERT: Forsvareren til den siktede i Tengs-saken, Stian Kristensen, sier hans klient er sjokkert over siktelsen. 6. september 2021. Video: Julie Trann. Reporter: Audun Hageskal Vis mer

Det har vært stilt en rekke spørsmål om hvorfor politiet valgte å gå ut med at mannen også er mistenkt for drapet på Tina Jørgensen. På spørsmål om det er noe som gjør at mannen i 50-åra peker seg ut, utover at han var i Stavanger den aktuelle helga, svarer Soma svært tilbakeholdent.

- Det er ingen nye opplysninger, men det jeg kan si er at det er flere momenter, sier politiadvokaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer