Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Avhøres i Marokko

Iraks tidligere visestatsminister Tariq Aziz holdes som fange av amerikanske styrker i Marokko, sier en av hans nærmeste medarbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tariq Aziz ble holdt i Bagdad i noen dager etter at han overga seg forrige måned, og ble deretter fraktet til Marokko hvor han blir avhørt av den amerikanske hæren, sa kilden.

Aziz, som også har vært utenriksminister og en nær medarbeider av Saddam Hussein, overga seg til amerikanerne 24. april etter å ha blitt rammet av to hjerteinfarkt.

Han overga seg etter flere dager med forhandlinger, der også Vatikanet skal ha vært involvert. Aziz var en av to kristne i Saddams regjering, og hadde nær kontakt med pave Johannes Paul II før krigen.

(NTB-AFP)

<B>AVHØRES: </B>Tariq Aziz ble kjendis i Vesten under forrige Golf-krig og fungerte lenge som internasjonal talsmann for president Saddam Hussein og hans regime. Han overga seg til invasjonshæren 24. april.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media