Avhøres om bombeattentat

FORNEBU (Dagbladet): Her - i en nedlagt hangar på Fornebu - holdt den drapsiktede Kristin Kirkemo (26) til da hun ble arrestert for to uker siden. Politiet beslagla en fenghette. Eksfotomodellen skal nå avhøres om attentatforsøkene mot Anne Orderud Paust og hennes ektemann Per i fjor sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26-åringens forsvarer Tor Kjærvik bekrefter at det var på «hybelen» i den gamle hangaren på Fornebu at Kristin ble pågrepet for to uker siden:

- Hun var alene under pågripelsen. Men andre i Kristins venne-krets skal ha bodd der fra tid til annen, sier Kjærvik.

Ammunisjon

Politiet spanet ved hangaren i et par dager før de slo til. Omtrent samtidig ble hennes ekskjæreste og venn Lars Grønnerød pågrepet i sin leilighet på Frogner.

Under ransakelsen av eksmodellens skjulested ble det funnet en elektrisk fenghette.

Dette funnet skal 26-åringen ennå ikke være konfrontert med under avhørene om trippeldrapet.

- Hun er ikke avhørt om de to attentatene i fjor sommer, bekrefter forsvarer Kjærvik. I tillegg til fenghetta ble det funnet et hvitt pulver som politiet antar er narkotika.

Politiet skal også ha funnet ammunisjon, samt en luftpistol. Flere klesplagg og sko, som trolig undersøkes i forbindelse med trippeldrapet, ble også beslaglagt.

Attentatene

15. juli i fjor ble det funnet dynamitt tapet fast under bilen til Anne Orderud Paust.

Dynamitten manglet imidlertid fenghette for å kunne detonere.

Grytidlig 12. august gikk alarmen på nytt. Da oppdaget Per Paust en lekk propanbeholder utenfor døra til leiligheten i Gabels gate 1 på Skillebekk. Ei stripe bensin gikk fra beholderen, ned trappene og ut på gata. Der hadde noen gjort flere mislykte forsøk på å tenne på.

I avhørene om det siste attentatet skal Kristin ha forklart at hun var i nærheten av åstedet, men at hun kom tilfeldig forbi mens hun luftet hundene sine like etter at politi, brannvesen og ambulanse kom til.

Tekniske bevis

På dette tidspunkt bodde hun sammen med Lars Grønnerød i Frognerveien ikke langt unna. På bensinkanna skal det være gjort malingsfunn. Dette sammenholdes med at Kristin skal ha malt en traktor på Orderud gård i fjor sommer.

Om bomben under bilen skal Kristin ha sagt at hun ble orientert om saken av sin mor. Overfor Dagbladet blir det understreket at den 26-årige eksmodellen ikke er siktet i forbindelse med funnene av de to bombene som kunne ha drept ekteparet Paust.

Lange avhør

26-åringen var i et nytt, fem timer langt avhør i går. Forsvarer Tor Kjærvik opplyser at hun ikke ble spurt om de to attentatene:

- Hun forklarte seg hovedsakelig om sitt alibi for drapsnatta. Etter at jeg ga henne penn og papir og ba henne tenke seg om, har hun nå kommet fram til hvor hun var. Hun har alibi, slik jeg oppfatter det.

- Hvor skal hun ha vært?
- Det ønsker jeg ikke å røpe, men hun oppgir å ha vært sammen med flere navngitte personer. En rekke venner og bekjente av Kristin må nå avhøres.

SOVEROMMET: Det er ikke mye igjen av soverommet til Kristin Kirkemo etter at politiet har saumfart skjulestedet.
KRISTINS SKJULESTED: I denne leiligheten ble Kirkemo pågrepet av politiet.