Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avhøres om flere overgrep

49-åringen fra Hordaland som er siktet for å ha hatt sex med tre mindreårige gutter i Pattaya i Thailand, vil bli avhørt om flere overgrep. Etter det Dagbladet får opplyst, mener politiet mannen kan stå bak overgrep mot barn over flere år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen har nektet all hjelp fra den norske ambassaden i Bangkok. Ifølge politikilder i Thailand har etterforskningen av barnesexsaken blitt brakt opp på et svært høyt plan innen politietaten.

I går ble nordmannen framstilt for fengsling. Dommeren avslo å løslate 49-åringen mot kausjon.

D-dag 23. januar

Politiinspektøren som leder etterforskningen fortalte i retten i går at det gjenstår en god del arbeid før den endelige siktelsen mot nordmannen kan utferdiges.

Dommeren ga politiet frist fram til 23. januar med å avslutte etterforskningen. Da skal det være et nytt rettsmøte hvor framtida til hordalendingen vil bli avgjort. Etter det Dagbladet får opplyst kan nordmannen bli dømt til en straff på mellom 13 og 15 år hvis han blir funnet skyldig i den foreløpige siktelsen mot ham.
Fram til 23. januar skal nordmannen sitte bak lås og slå i fengslet Chonburi utenfor Pattaya.

Dagbladet fikk i går kveld opplyst at nordmannen skal avhøres om langt flere sexovergrep enn de tre han foreløpig er siktet for.

Politiet skal feste lit til horemammaens forklaring om at nordmannen hadde vært en god kunde hos henne over flere år. Etter det Dagbladet forstår mener politiet at 49-åringen står bak misbruk av flere mindreårige barn i Pattaya.

Politiet i Pattaya har siden i fjor høst slått beinhardt ned på utlendinger som forgriper seg på barn.

Strammer inn

Politimyndigheten varslet da om en innstramming i etterforskningen av sexovergrep mot barn.

I så måte er også arrestasjonen av 49-åringen blitt en prestisjesak for thailandske myndigheter. De har fått et behov for å demonstrere at de virkelige tar barnesexproblemet på alvor.

Dette kan vanskeliggjøre utleveringen av nordmannen til Norge, og kan samtidig også påvirke lengden av en eventuell straff.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!