Avhøres om Ørje-drapet

En etterlyst svensk mann som var i Ørje-området da Marit Ødegaard (76) ble drept, sitter nå i drapsavhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Nettavisen er den 53 år gamle svensken en etterlyst storsvindler. Nå blir han avhørt om sine bevegelser i Ørje-området drapsnatta, etter at han ble pågrepet nord for Stockholm i går.

- Vi kommer til å foreta et rutinemessig avhør av svensken fordi vi vet han var i Trøgstad uken før drapet og i Tøcksfors-området på svensk side kort tid etter at Marit Ødegaard ble funnet drept 23. oktober, sier konstituert lensmann Arve Jensen ved Marker og Rømskog lensmannskontor til Nettavisen.

Svensken, som ifølge avisa er kjent for å lure eldre og syke for penger, skal ha vært på flukt fra politiet det siste året. For to uker siden skal han selv ha ringt til programmet «Etterlyst» på svensk TV3 og fortalt at han snart ville melde seg. Tirsdag ble han i stedet pågrepet i Upplands-Väsby nord for Stockholm.

Politiet har fortsatt ikke funnet omsetningen på mellom 20 000 og 25 000 kroner fra bensinstasjonen og forretningen Marit Ødegaard drev. Derfor tror de drapet på 76-åringen var økonomisk motivert.

<B>60 TIPS:</B> Politiet har fått inn 60 tips etter at de viste pressen skoene de mener drapsmannen brukte hjemme hos Marit Ødegaard.