Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avhøres om skogbranner i Frankrike

Fransk politi avhører en mann som mistenkes for å ha startet skogbranner i Sør-Frankrike.Les også: Måtte flykte til fots

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 30 år gamle kommunearbeideren er tatt inn til avhør av politiet i byen Draguignan, og skal ha innrømmet å ha startet flere av brannene som nå raser ved den franske sørkysten, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Fem mennesker har så langt mistet livet i flammehavet, og en mengde hus er blitt ødelagt. Ved Draguignan er 1.500 hektar skog blitt rasert på 48 timer.

Politiet er overrasket over hvor mange av brannene som starter på forskjellige steder samtidig, og regner med at mange av dem er påsatt.

Årets sommer har vært uvanlig varm og tørr i store deler av Sør-Europa. Mandag fikk brannene i Sør-Frankrike større omfang, og spredte seg til nye steder.

- Myndighetene vil ikke vise noen nåde overfor folk som tenner på branner, enten de gjør det med vilje eller ved grov uforsiktighet, sa Frankrikes innenriksminister Nicolas Sarkozy da han tirsdag besøkte de brannherjede områdene.

(NTB)

HJELP FRA OVEN: Et fly fra Canadair slipper vann over flammene nær La Motte.
DESPERAT: Franske brannmannskaper sloss desperat mot flammene utenfor Sainte Maxime i går morges. I løpet av dagen fikk de ilden under kontroll.