Avhøres om voldtekt i Danmark

Norsk politi er bedt om å avhøre en eller flere mistenkte etter en særdeles brutal voldtekt og drapsforsøk av en 11 år gammel jente i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 11 år gamle jenta ble voldtatt i Sydfalster i august i 1999, og saken er fremdeles uoppklart. Dansk politi har mottatt flere hundre tips i saken og sjekket spor i både Danmark og Tyskland uten å finne gjerningsmannen.

Nå har de fem navngitte menn på blokka de vil sjekke ut. Det gjelder fem dansker bosatt i Norge og Sverige.

- Politiet i Norge og Sverige undersøker på vår anmodning de fem personene. Et par av dem har mistenkelige tendenser, sier kriminalinspektør Bent Jørgensen ved politiet i Nykøping til BT.

Politiet opplyser at det er konkrete tips som gjør at de fem mennene nå blir sjekket i forbindelse med saken.

- Vi har en klar oppfatning av at gjerningsmannen er dansk, siden jenta har forklart at han snakket dansk, sier kriminalkommissær Ove Groth til BT.

Han opplyser at det kan bli aktuelt å be om blodprøve av de fem mennene.

Voldtatt ved stranda

Voldtektssaken rystet Danmark i 1999. En ukjent mann overfalt den da 11 år gamle jenta på badestranda på Bøtø. Han truet henne med pistol og dro henne opp mellom noen trær. Så voldtok han henne og tok kvelertak på henne. Politiet mener han forsøkte å drepe henne, men jenta besvimte og våknet opp igjen.

- Mannen skal finnes, sier kriminalinspektør Jørgensen. Han mener det er flere personer som sitter på kunnskap om saken som de ikke har formidlet til politiet.

Torsdag skal saken belyses på nytt på dansk tv, og politiet venter nye tips.