Avhøres på nytt i ettermiddag

SKIEN/OSLO (Dagbladet.no): Drapssiktede Gamal Hosein blir hentet til nye avhør i sin kones forsvinningssak i ettermiddag. Fire vitner mener å ha sett ekteparets bil ved grustaket der politiet søker etter Gry.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To vitner har sett en rød stasjonsvogn, som kan ha vært bilen til drapssiktede Gamal Hosein (35). Bilen sto øverst i Trommedalen ved Geiteryggen flyplass, nærmere sju kilometer fra Skien sentrum. Et tredje vitne har sett en rød stasjonsvogn stå ved inngangen til et grustak i Trommedalen, og et fjerde vitne har sett en slik bil i krysset Trommedalen/Voldsveien, ifølge NTB.

Politiet har fått mange tips om ekteparets bil etter at de gikk ut med en etterlysning. Søket i grustaket ved Geiteryggen flyplass utenfor Skien startet etter tips.

- Vi har fått mer enn tjue tips fra folk som mener de har sett en rød stasjonsvogn i kommunen i det aktuelle tidsrommet. Nå gjenstår en grundig analyse av disse tipsene, og eventuelle avhør av nye vitner i saken, sier kriminalsjef Ragnar Holm i Skien til VG Nett.

Fire av disse vitnene mener å ha sett bilen ved grustaket.

Når det gjelder den tekniske etterforskningen på ekteparets felles arbeidsplass i Faresgrillen, holder politiet kortene tett til brystet. Håpet er at etterforskerne fra Kripos skal finne biologiske spor etter Gry Hosein.

Politiet er mest opptatt av bilobservasjoner ved grustaket. På en pressebriefing på politihuset i Skien i ettermiddag gjentok politiet sitt ønske om å komme i kontakt med personer som kan ha sett ekteparet Hoseins bil, en rød Opel Kadett stasjonsvogn, i området mellom lørdag og søndag formiddag.

Mens Gamal Hosein venter på å bli hentet til nye avhør, fortsetter søket i grustaket i nærheten av Geiteryggen flyplass utenfor Skien inntil videre. Søket startet som en direkte konsekvens av et tips politiet mottok søndag: En kvinne mener å ha sett ekteparet Hoseins røde Opel Kadett like ved grustaket lørdag ettermiddag, i tiden like etter at Gry Hosein forsvant. I dag tok politiet i bruk hunder som er spesialtrenet i liksøk. Politiet vil også vurdere å sette i gang søk andre steder etter hvert, men dette er foreløpig ikke planlagt.

I dag sendte Gamal Hoseins forsvarer, advokat Jan Erik Granmo, en påkjæring av gårsdagens fengslingskjennelse til lagmannsretten. Lagmannsretten har startet behandlingen av kjæremålet, men det er uklart når fengslingsspørsmålet vil bli endelig avgjort.

Politiet omtaler konsekvent saken som et drap. Men fortsatt mangler de både lik og spor.

NYE AVHØR:Gamal Hosein (høyre) ble fengslet for fire uker i går. Forsvarer Jan Erik Granmo påkjærte i dag kjennelsen til lagmanssrett.