Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avhøret av Hagen avbrutt

- Han er sterkt preget av å være siktet i saken, sier advokat Mikkel Toft Gimse.

PREGET: Svein Holdens advokatkollega Mikkel Toft Gimse forteller hvorfor avhøret av Tom Hagen måtte avhøres. Video: Emilie Rydning Vis mer

Det planlagte avhøret av Tom Hagen i dag ble avbrutt. Det opplyser advokat Mikkel Toft Gimse i advokatfirmaet Hjort til Dagbladet.

Det ble avbrutt på grunn av Hagens helsetilstand, opplyser advokaten.

- Han er sterkt preget av å være siktet i saken. Både jeg og ansatte i Kripos konkluderte med at det var uforsvarlig i den tilstanden han er i, sier advokaten til Dagbladet.

Ifølge Gimse var det i dag planlagt en gjennomlesning av et tidligere avgitt avhør. Dette er nå utsatt på ubestemt tid.

- Vil fortsette å samarbeide

- Hagen har dratt for å forsøke å samle seg igjen. Han stilte opp til tross for sin helsetilstand, fordi han ønsket å få gjennomført møtet. Han vil fortsette å samarbeide med politiet, slik han har gjort hele veien, sier advokaten.

Hagen ankom Kripos' kontor på Bryn i Oslo omkring klokka 10 onsdag formiddag. En time seinere kom beskjeden om at møtet var avsluttet.

I forrige uke sa politiadvokat og påtaleansvarlig, Haris Hrenovica, følgende til Dagbladet:

- Politiet har rettet en henvendelse til siktedes forsvarer om nye avhør, og vi har fått signal om at Hagen nå er innstilt på å møte politiet.

UENIGE: Advokat John Christian Elden og krimforfatter og eks-politi Jørn Lier Horst har ulikt syn på den siste utviklingen i Hagen-saken. Vis mer

Skjulte familien

De siste ukene har det kommet fram en rekke detaljer om de dramatiske timene og dagene omkring 31. oktober i 2018, da Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Som Dagbladet har avslørt, ble Hagens nærmeste familie i all hast ble kontaktet og deretter hentet av politiet ettermiddagen den da 68 år gamle kvinnen forsvant. Deretter ble de holdt skjult på Thon Hotel Arena i Lillestrøm, mens politiet holdt vakt utenfor.

Samme dag ble det også startet omfattende undersøkelser av huset. Da ble det blant annet gjort funn av flere blodflekker fra Tom Hagen to steder i boligen. Tidligere er det kjent at også Anne-Elisabeth Hagens blod ble funnet på det politiet omtaler som åstedet.

Dagbladet er kjent med at Tom Hagen ble undersøkt for skader eller sår som kunne forklare blodsporene, uten at det ble funnet noe.

PÅ STEDET: Advokat John Christian Elden og krimforfatter og eks-politi Jørn Lier Horst møtte Dagbladet på stedet hvor Anne-Elisabeth Hagen sist ble sett. Video: Røssland / Bones. Foto: Lillegård Vis mer

«Jeg vil betale»

Tirsdag kom nyheten om at Tom Hagen igjen har forsøkt å få kontakt med den antatte motparten, som hevder å ha bortført hans kone. Ifølge VG sendte Hagen en ny melding fredag i forrige uke:

«Jeg bekrefter at jeg vil betale», skal det ha stått i den kodede meldingen, ifølge avisa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!