<strong>AVHØRT :</strong>  Dzhokhar Tsarnajev er avhørt av en dommer, og er, ifølge dommeren, mentalt tilstedeværende og klar.  Foto: EPA/FBI /
AVHØRT : Dzhokhar Tsarnajev er avhørt av en dommer, og er, ifølge dommeren, mentalt tilstedeværende og klar. Foto: EPA/FBI / Vis mer

Avhørt av dommer

Dzjokhar Tsarnajev har vært gjennom sitt første rettsmøte. Han snakker ikke, men nikker bekreftende til dommer William Weinreb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du kan lese referatet av rettsmøtet her. Det er avisa The New York Times som har fått tilgang til rettsreferatet. Dzjokhar Tsarnajev beskrives av dommeren som mentalt tilstedeværende og klar.

Ingen detaljer
Dzjokhar Tsarnajev (19) er den ene overlevende av de to brødrene som er mistenkt for å stå bak terrorbombene mot Boston maraton tidligere i måneden. Tre tilskuere ble drept av bombene. En politi ble senere skutt av de to brødrene. I tillegg døde Dzjokhars storebror Tamerlan (26) under politijakten på brødrene. Dzjokhar Tsarnajev er alvorlig såret etter skyteepisoden der broren ble drept.

Rettsmøtet begynner med at tiltalte blir spurt av legen om han kan svare på spørsmål. Til dette nikker han ifølge referatet bekreftende. Det første rettsmøtet gikk ut på å gjøre tiltalte kjent med tiltalen. Dzjokhar Tsarnajev blir ikke bedt om noen tilståelse, eller om detaljer som kan kaste lys om hvorfor brødrene Tsarnajev gjorde det de gjorde.

Dzjokhar Tsarnajev risikerer dødsstraff i en føderal domstol. I staten Massachuttets har man ikke dødsstraff.

Ikke råd til forsvarer
Retten konstaterer at tiltalte er i stand til å kommunisere. I rettsmøtet fikk Tsarnajev lest opp tiltalen og sine rettigheter. Om tiltalte sier dommeren:

- Jeg finner tiltalte oppmerksom, mentalt tilstedeværende og klar.

Det går fram av referatet at tiltalte har fått oppnevnt  William Fick som forsvarer. Det kommer også fram at Dzjokhar Tsarnajev ikke selv har råd til å betale for en forsvarer.

Dzjokhar Tsarnajev var alvorlig såret da han ble tatt i forrige uke. Nå skal tilstanden være stabil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer