Avhørt om piratdrosje-voldtekt

I hele dag har kvinnen i 20-årene sittet i avhør hos politiet. Oslokvinnen forteller at hun ble voldtatt etter å ha tatt pirattaxi fra Oslo sentrum natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun var for medtatt til å forklare seg for politiet i helga, men i dag har hun fortalt hva som hendte da hun skulle hjem fra byen.

- Dette er det første formelle avhøret vi har hatt med henne. Det begynte i 10-tida, og vil fortsette utover ettermiddag, sier politiadvokat Sven Arild Damslora ved Ski politidistrikt.

Etterpå skal politietterforskerne gjennomgå avhøret for å planlegge det videre arbeidet.

- Vi har fortsatt ingen mistenkte, sier Damslora til Dagbladet.no.

Taxiovergrep

2000
26. november:
Kvinne angivelig voldtatt av to menn i drosje på Mosseveien ved Vinterbro. Ingen arrestert.

4. november: Drosjesjåfør skal ha begått seksuelle overgrep mot 16 år gammel jente på vei fra Oslo til Skjetten på Romerike. Ingen arrestert.

29. mai: NRK-journalist banket opp av drosjesjåfør i forbindelse med veksling av en tusenlapp. Etter å ha betalt for turen, ble journalisten sparket i fjeset så han gikk rett i bakken. Sjåføren er anmeldt for vold.

30. januar: Kvinne angivelig utsatt for seksuelle tilnærmelser av piratsjåfør i Trondheim. Det er tatt ut tiltale mot mannen.

20. januar: To drosjesjåfører i Tromsø tok seg inn i en pirattaxi, og mishandlet piratsjåføren.

15. januar: 19 år gammel kvinne voldtatt av tre menn i Oslo. Først tok hun drosje. Utenfor VG-huset ble hun presset inn i en annen bil av tre ventende menn. Hun ble voldtatt flere ganger i løpet av kjøreturen, før hun ble kastet ut på Torshov.

1999
11. september: Tre taxisjåfører arrestert i Oslo. En krangel mellom en fotgjenger og en drosjesjåfør utløste full stans i drosjetrafikken, og tre sjåfører ble brakt inn til politiet. I tillegg ble sjåføren som startet det hele, mistenkt for voldsutøvelse med slag-gjenstand.

4. juli: Drosje kjørte inn i skolegården på Hartvig Nissen i Oslo. Sjåføren voldtok kvinnelig passasjer. Mannen satt varetektsfengslet i to uker, og ble så sluppet fri. Han er dømt for voldtekten i Oslo byrett, men har anket til lagmannsretten.

Mai: Drosjesjåfør skal ha voldtatt 25 år gammel kvinnelig passasjer hjemme hos seg selv.Sjåføren er siktet, men fortsatte å kjøre for Oslo Taxi seinere.

27. januar: Drosjesjåfør skutt og drept av en annen drosjesjåfør i Nittedal.

1998
5. desember: Drosjesjåfør rygget ned fire ungdommer i Stavanger. Mannen ble seinere dømt til 120 dagers fengsel og erstatning til guttene.Midt i november skal en 16 år gammel jente ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av en drosjesjåfør fra Stavanger Taxisentral. Jenta ble kjørt til Sola-stranda, der sjåføren angivelig tvang henne til ulike sexhandlinger.

Sikret biologiske spor

Teknikere har i dag jobbet videre på åstedet ved hjulet på Gamle Mossevei, ikke langt fra Tusenfryd. Politiet vil ikke fortelle hvilke spor de har å gå etter.

De fikk melding om voldtekten klokka 05.09 natt til søndag. Da hadde flere uavhengige vitner sett den unge kvinnen vandre i og utenfor veibanen ved innkjøringen til den kjente fornøyelsesparken under E18 i Follo.

Kvinnen var delvis avkledd og svært forkommen da hun ble funnet. Politiet var raskt på pletten, og fikk opplyst at kvinnen var blitt voldtatt av to menn som hun hadde kjørt piratdrosje med.

Kvinnen ble brakt til voldtektsmottaket ved legevakta i Oslo, hvor hun ble undersøkt. Biologiske spor ble sikret.

Pirat-aksjon

Kvinnen har forklart at hun tok en piratdrosje fra Oslo sentrum. Hun skulle til et sted sør i Oslo. Av en eller annen grunn satt sjåføren henne av på E18 ved Ormøya.

- Ikke lenge etter kom en ny bil med to menn i. De tilbød seg å kjøre kvinnen hjem mot betaling. Kvinnen aksepterte tilbudet, og satte seg inn i bilen. Kvinnen forsto ganske raskt at mennene kjørte en helt annen vei enn hun hadde bedt om, sier politiadvokat Damslora.

Politiet vet foreløpig ikke om personene i de to piratdrosjene samarbeidet.

Bilen stanset om lag 100 meter nord for kjennemerket Hjulet ved Gamle Mossevei i Ås kommune. Der skal voldtekten ha blitt fullbyrdet utendørs. Politiet mener å ha funnet åstedet.

Ifølge Oslo-politiet, som er koblet inn i voldtektssaken, ble 65 biler registrert etter piratdrosjeaksjonen natt til søndag, og 75 natt til lørdag. Dette er informasjon som kan hjelpe etterforskerne i Follo. Et sentralt spørsmål er om det finnes sex- eller voldsregistrerte blant sjåførene som ble tatt i aksjonen.

Etterlyser vitner

Politiet ber alle som var i området der voldtekten skal ha skjedd, både på nye og gamle Mossevei, om å melde seg. Politiet er interessert i alle bevegelser i tidsrommet 04.00 og 06.00.

Bilen de to mennene kjørte, beskrives som liten og mørk, og de to mennene skal være av norsk opprinnelse. Kvinnen har ikke klart å forklare seg om mennenes alder, eller hvordan de så ut. Politiet mener selve voldtekten skal ha skjedd rundt 04.30. Politiet vil også snakke med sjåføren av den første piratdrosjen som kjørte kvinnen til Ormøya.

Politiet vil også prate med folk som har kjørt til og fra Ormøya i Oslo i det aktuelle tidspunktet.

<B>PIRATAKSJON:</B>Her aksjonerer politiet mot en av de mange piratdrosjene i Oslo. Mannen, som ble stoppet i Bygdøy allé hadde ikke førerkort. Sammme kveld ble den unge kvinnen i tjueårene voldtatt i en piratdrosje. Bilen på bildet er ikke involvert i voldtektssaken.