Avhørt om sin økonomi

Personlig økonomi og gjeldssituasjonen knyttet til gårdsdriften på Orderud var hovedtema for avhøret som politiet gjennomførte med Per Kristian Orderud på Hamar politistasjon i går. I dag skal 45-åringen i et nytt avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Kristian Orderud ga tidlig politiet fullmakt til å undersøke alle forhold rundt hans økonomi.

Politiet sitter derfor med en detaljert oversikt over hans økonomiske disposisjoner og gjeldssituasjon.

Fingransking

- Per Kristian Orderud hadde ikke likvidmessige problemer ut over det en vanlig gårdbruker har. Han hadde en stram likviditet, fordi han hadde investert mye. Men han hadde ingen inkassosaker, sier advokat Cato Schiøtz.

Schiøtz mener at Per Kristian Orderuds økonomiske situasjon ikke gir ham noe motiv for å ta livet av sin søster og sine foreldre.

Politiet ser det annerledes. De mener striden om gården og en stram personlig økonomi for ekteparet Orderud utløste trippeldrapet.

Derfor har etterforskerne fingransket regnskapet til odelssønnen. De har også lett etter uttak som kan bekrefte at Per Kristian Orderud har brukt store pengebeløp på våpenkjøp.

Databruk

Det andre temaet som var oppe under avhøret, var Per Kristian Orderuds datamaskin. Avhøreren ville vite om hans bruk av datautstyret, og hans kunnskap om PC-er.

Innholdet i datamaskinen til Per Kristian Orderud er finstudert av politiet. Men det er ikke bare derfor de er interessert i hans bruk av data. Lars Grønnerød har forklart at han byttet våpen med Per Kristian Orderud på Orderud gård i mars. Da skal Orderud ha fått en grovkalibret revolver i bytte mot en pistol av kaliber 22.

Per Kristian Orderud hevder at Lars Grønnerød var på gården denne dagen for å hjelpe ham å installere noe nytt utstyr på PC-en.

Det er Kripos-førstebetjent Espen Erdal som leder avhørene av Per Kristian Orderud. Tonen mellom de to i avhørssituasjonen var god, slik den har vært hele tida. Per Kristian Orderud var under avhøret representert ved Jarl Borgvin Dørre, advokatfullmektig hos advokat Cato Schiøtz.