Avhørte Breiviks far i 13 timer

Faren tillot ikke sønnens forsvarere å være tilstede under avhøret.

AVHØRT I DAG: Jens Breivik, faren til terrortiltalte Anders Behring Breivik, ble avhørt i Frankrike der han bor. Foto: Expressen
AVHØRT I DAG: Jens Breivik, faren til terrortiltalte Anders Behring Breivik, ble avhørt i Frankrike der han bor. Foto: ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samme dag som terrortiltalen mot sønnen ble kunngjort tilbrakte Jens Breivik 13 timer i avhør med fransk og norsk politi, melder NRK.

Avhøret ble foretatt i byen Carcassonne, i nærheten av farens hjem, bekrefter politiadvokat Christian Hatlo overfor Dagbladet.

- Avhøret ble foretatt av fransk politi etter ønske fra faren, men med bistand fra Norge. Jeg var blant annet til stede og vi fikk komme med spørsmål, sier han.

Langt og nyttig Ifølge Hatlo var det et nyttig avhør.

- Det var lagt og nytting. Med pauser varte det i totalt 13 timer, men det skyldes også at det tar lengre tid når man må bruke tolk. Breiviks far svarte på det han ble spurt om. Breiviks barndom og forholdet mellom far og sønn var hovedtemaet, sier Hatlo. 

I tillegg ble faren spurt om sitt forholde til Breiviks mor, ifølge NRK.

-I denne saken snur vi hver eneste stein. Faren er en viktig person i siktedes liv derfor er det også viktig for oss å snakke med ham. Vi undersøker barndommen i alle alvorlige straffesaker, forklarer Hatlo.  

Etter ønske fra faren var ikke Breiviks forsvarere til stede under avhøret.  

- Men vi har vært i kontakt med forsvarerne, bedt om deres innspill til spørsmål, sier han.

Avsluttet i går Avhøret skulle i utgangspunktet gå over to dager, men etter en maratondag, kunne det avsluttes ved 22-tiden onsdag.

Jens Breivik har tidligere gjort det klart at det ikke var aktuelt å komme til Norge for å la seg avhøre.

I stedet ble avhørene gjennomført en halvtimes kjøretur fra Limoux i Sørvest-Frankrike, hvor han bor. Breivik kommer heller ikke til å overvære rettssaken som starter i Oslo 16. april.