Avhørte tråkkemaskinsjåføren

Mannen som kjørte tråkkemaskinen som rygget over ei fire år gammel jente i Bjorli i Lesja slik at hun omkom, ble avhørt i dag. Jentas far ble alvorlig skadd i ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sjåføren av tråkkemaskinen var i sjokk etter ulykken. Søndag ettermiddag ble han avhørt av politiet.

- Jeg kan bekrefte at sjåføren er avhørt. Han har gitt en grei forklaring og vi tar den til etterretning. Men en del vitner er fortsatt ikke avhørt, og jeg kan derfor ikke opplyse noe om hva sjåføren har sagt i sitt avhør, opplyser politifullmektig Jørn Morten Sletta ved Lesja lensmannskontor til NTB.

Politiet regner med å kunne avhøre vitner i saken i løpet av mandag og utover i uka. Årsaken til at avhørene kan ta tid, er at mange av vitnene som befant seg på ulykkesstedet, har reist hjem etter påskeferien. Derfor må politiet få bistand fra andre politidistrikt for å kunne gjennomføre vitneavhørene.

Ifølge Sletta var det vitner som så det som skjedde i Bjorli ski- og alpinanlegg lørdag ettermiddag.

Det er brakt på det rene at det ikke var noe galt med tråkkemaskinen.

- Tråkkemaskinen er nå frigjort. Det er ingen indikasjoner på at det var noen tekniske feil eller mangler på den, sier Sletta.

Faren til den fire år gamle jenta ble også påkjørt av tråkkemaskinen. Han ble sendt til Ålesund sjukehus i luftambulanse. Fra sykehuset fikk NTB opplyst søndag ettermiddag at mannen har alvorlige skader i hodet, ansikt, bryst, samt sår- og bruddskader, men at tilstanden hans er stabil. Han er operert og til behandling på intensiv avdeling.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer