Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avinor ber partene komme til enighet

Har sendt brev til LO og NHO.

 Ber om hjelp:  Avinor mener situasjonen nå er såpass alvorlig at de har bedt partene om å ta initiativ til å få slutt på vekterstreiken. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Ber om hjelp: Avinor mener situasjonen nå er såpass alvorlig at de har bedt partene om å ta initiativ til å få slutt på vekterstreiken. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vekterstreiken er nå inne i sin syvende dag, og konflikten synes fastlåst.

Streiken har ført til at flere norske flyplasser har stengt, mens andre opererer med svært redusert kapasitet.

Arbeidsgiver ber om hjelp
Avinor ber nå om initativ til å få slutt på streiken blant vekterne i et brev til NHO og LO. I brevet heter det;

Den pågående streiken blant vekterne ved Oslo Lufthavn Gardermoen og ytterligere 12 av Avinors lufthavner og fire helikopterterminaler har nå kommet til et punkt hvor både passasjerer, flyselskap og Avinor som plasseier er sterkt rammet.

Det rapporteres om krevende forhold på samtlige berørte enheter og stor slitasje på personell. Flyselskapene rapporterer om dramatisk fallende trafikktall og store inntektstap.

Både flyselskapene og Avinor vurderer nå permitteringer av egne ansatte.

Situasjonen virker fastlåst, og Avinor ber innstendig om at det tas nye initiativ for å løre konflikten og komme ut av denne krevende situasjonen.

Brevet er signert av konsernsjef i Avinor Dag Falk-Pedersen.

- Vi håper at dette skal føre til bevegelse i situasjonen, slik at partene kan komme til enighet, sier informasjonssjef i Avinor Ove Narvesen.

Har forståelse
For kort tid siden ga NHO sitt svar. I brevet til Avinor heter det;

NHO har stor forståelse for at den pågående streiken er svært belastende for alle som rammes, og vi ser at Avinor og deres kunder og brukere er blant de mange som rammes hardt.

NHO Service og Norsk Arbeidsmandsforbund er i konflikt fordi partene ikke lyktes å komme frem til en løsning i meklingen. Årets lønnsoppgjør er et forbundsvist oppgjør, men NHO er selvsagt i nær dialog med NHO Service og bistår for å finne mulige veier ut av konflikten.

Avinor står selv foran utfordrende tarifforhandlinger i de nærmeste dagene; NHO håper partene raskt finner gode løsninger.

Brevet er signert administrerende direktør i NHO John G. Bernander.

Betyr ikke noe fra eller til
Nestleder i LO, Tor-Arne Solbakken, sier at de registrerer at Avinor er bekymret for utviklinga i streiken.

- Dette tyder på at de ser alvoret i situasjonen, sier han.

- Vi følger uansett utviklinga tett, og det betyr ikke noe fra eller til at de har sendt dette brevet, sier Solbakken.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Avinor etter at svarene ble kjent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling