Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avinor: En lufthavnstreik vil også ramme Gardermoen

Avinor varsler at en eventuell streik vil ramme Oslo lufthavn med forsinkelser og kanselleringer. En halvtime før fristen forhandler partene fortsatt.

STREIK: Avinor melder at en eventuell lufthavnstreik også vil ramme Oslo lufthavn. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
STREIK: Avinor melder at en eventuell lufthavnstreik også vil ramme Oslo lufthavn. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO Stat og YS Spekter satte seg torsdag ned hos Riksmekleren i et siste forsøk på å komme til enighet med arbeidsgiver Avinor i årets lønnsoppgjør. Partene forhandler fortsatt i meklingen, som i hovedsak skal handle om pensjon.

Om det blir streik vil det ved lufthavnene i Stavanger, Haugesund, Alta, Svolvær, Sandnessjøen, Honningsvåg, Sandane og Rørvik ikke være flytrafikk etter klokken 10 fredag morgen. Ved Stavanger vil også offshore-trafikken stoppes av en streik.

Ingen ansatte ved Oslo lufthavn blir tatt ut, men streiken vil også ramme Norges største flyplass.

- Det vil forplante seg forsinkelser og kanselleringer også på Oslo Lufthavn dersom en så stor flyplass som Stavanger vil stenges for trafikk. Det vil merkes i Oslo, sier Gurli Høeg Ulverud, kommunikasjonssjef i Avinor til Aftenposten torsdag kveld.

Hun kan ikke si noe om hvor store konsekvensene vil bli.

Til sammen vil 240 personer gå ut i streik hvis det ikke blir enighet i meklingen. LO Stat har tatt ut 196 medlemmer i Norsk Tjenestemannslag (NTL), og YS Spekter har tatt ut 44 medlemmer i Delta Luftfart.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media