Avinor: Forbereder seg på storinnrykk

Fredag slipper fullvaksinerte innreisekarantene, og Avinor gjør seg klare for stor trafikk og lange køer på flyplassene.

OSLO LUFTHAVN: Avinor mener de største utfordringene kommer på Norges mest trafikkerte flyplass, Oslo lufthavn. Her testes passasjerer for covid-19 etter ankomst på Gardermoen. Bildet er tatt i 26. januar. Foto: Heiko Junge / NTB
OSLO LUFTHAVN: Avinor mener de største utfordringene kommer på Norges mest trafikkerte flyplass, Oslo lufthavn. Her testes passasjerer for covid-19 etter ankomst på Gardermoen. Bildet er tatt i 26. januar. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går kom nyheten om at fullvaksinerte eller personer som har hatt corona det siste halvåret, slipper innreisekarantene fra fredag. Forutsetningen for dette er at man tar en coronatest på grensa eller innen to daget etter ankomst.

Selv om Utenriksdepartementet fortsatt fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, forventer altså Avinor at mange nordmenn nå vil ut av landet.

Derfor rigger deres lufthavner seg til for å ta imot flere reisende i tiden fremover, etter over et år med rekordlav trafikk. I en pressemelding advarer Avinor om at det vil bli lange køer.

- På grunn av myndighetenes strenge innreiserestriksjoner og generelle smittevernkrav er det behov for økt dokumentkontroll, utvidet grensekontroll, testing, krav om avstand og opphold på karantenehotell. Dette medfører store endringer i passasjerstrømmene på flyplassene i Norge. Dette betyr at spesielt utenlandsreisende må forvente køer og tidvis lang ventetid i tiden framover, heter det i pressemeldingen.

Grensekontrollen tar vesentlig lengre tid enn normalt.

- Enkelte dager har vi hatt køer på opptil 5-6 timer, og uten større endringer i innreiserestriksjonene fra myndighetene, forventer vi at denne situasjonen vedvarer og også kan forverres i tiden framover, da flere skal ut og reise, sier lufthavndirektør Stine Ramstad Westby.

Westby oppfordrer alle reisende til å være tålmodige og ta hensyn til medpassasjerer og ansatte.

For dem som skal reise innenriks i Norge forventer Avinor en mer normal situasjon.

Innenlandsreisende trenger ikke vise fram noen spesiell dokumentasjon og kan bruke selvbetjente innsjekkingsautomater som vanlig.

- De som skal fly innenlands må likevel være forberedt på at det kan oppstå noe køer også her, spesielt på grunn av avstandskravene som gjør at de reisende må spre seg ut over et større areal enn vanlig, heter det i pressemeldinga.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer