Avinor: Forbereder seg på storinnrykk

Fredag slipper fullvaksinerte innreisekarantene, og Avinor gjør seg klare for stor trafikk og lange køer på flyplassene.

OSLO LUFTHAVN: Avinor mener de største utfordringene kommer på Norges mest trafikkerte flyplass, Oslo lufthavn. Her testes passasjerer for covid-19 etter ankomst på Gardermoen. Bildet er tatt i 26. januar. Foto: Heiko Junge / NTB
OSLO LUFTHAVN: Avinor mener de største utfordringene kommer på Norges mest trafikkerte flyplass, Oslo lufthavn. Her testes passasjerer for covid-19 etter ankomst på Gardermoen. Bildet er tatt i 26. januar. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kom nyheten om at fullvaksinerte eller personer som har hatt corona det siste halvåret, slipper innreisekarantene fra fredag. Forutsetningen for dette er at man tar en coronatest på grensa eller innen to daget etter ankomst.

Selv om Utenriksdepartementet fortsatt fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, forventer altså Avinor at mange nordmenn nå vil ut av landet.

Derfor rigger deres lufthavner seg til for å ta imot flere reisende i tiden fremover, etter over et år med rekordlav trafikk. I en pressemelding advarer Avinor om at det vil bli lange køer.

- På grunn av myndighetenes strenge innreiserestriksjoner og generelle smittevernkrav er det behov for økt dokumentkontroll, utvidet grensekontroll, testing, krav om avstand og opphold på karantenehotell. Dette medfører store endringer i passasjerstrømmene på flyplassene i Norge. Dette betyr at spesielt utenlandsreisende må forvente køer og tidvis lang ventetid i tiden framover, heter det i pressemeldingen.

Grensekontrollen tar vesentlig lengre tid enn normalt.

- Enkelte dager har vi hatt køer på opptil 5-6 timer, og uten større endringer i innreiserestriksjonene fra myndighetene, forventer vi at denne situasjonen vedvarer og også kan forverres i tiden framover, da flere skal ut og reise, sier lufthavndirektør Stine Ramstad Westby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.