Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avinor vil ha bioavgift på flyreiser

Avinor vil redusere utslippene av klimagasser fra flybransjen og utreder om en ny flyavgift kan finansiere bruk av biodrivstoff ved norske flyplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avinor-sjef Dag Falk-Petersen sier til Dagens Næringsliv at en bioavgift ikke nødvendigvis vil merkes på folks lommebøker.

- Det kan hende det er nok med en liten justering av dagens avgifter, og da vil ikke passasjerene merke mye til det. Vi undersøker om det finnes metoder som vi kan anbefale for staten. Det er de som fastsetter avgiftene, sier Petersen.

Staten har lovet 100 millioner kroner over ti år til innfasing av biodrivstoff ved tankanlegg på norske flyplasser. I dag koster biodrivstoff to til tre ganger mer enn vanlig flydrivstoff.

Et Norwegian-fly fra Bergen og et fly fra SAS-fly fra Trondheim fløy tirsdag til Oslo med biodrivstoff på tanken. SAS har uttalt at de bare vil kjøpe et lite volum neste år, mens Norwegian har sagt nei, fordi selskapet mener det blir for dyrt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling