Avis: - Tony Blair er ferdig i Midtøsten-jobb

Dårlig forhold til Palestina.

FERDIG?: Tony Blair er på vei ut av jobben som Midtøsten-kvartettens spesialutsending, ifølge Financial Times. Årsaken er blant annet hans dårlige forhold til palestinske myndigheter. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/NTB Scanpix
FERDIG?: Tony Blair er på vei ut av jobben som Midtøsten-kvartettens spesialutsending, ifølge Financial Times. Årsaken er blant annet hans dårlige forhold til palestinske myndigheter. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tony Blair er på vei ut av jobben som Midtøsten-kvartettens spesialutsending, ifølge Financial Times. Årsaken er blant annet hans dårlige forhold til palestinske myndigheter.

Den tidligere britiske statsministeren har allerede hatt samtaler med USAs utenriksminister John Kerry og EUs utenrikssjef i egyptiske Sharm el-Sheik om sin egen rolle, skriver avisa. Blair vil trolig gå inn i en annen stilling i fredsforhandlingene mellom Israel og Palestina.

Både den utsendtes dårlige forhold til palestinske myndigheter og hans næringslivsinteresser skal ha uroet eliten i Washington og Brussel. Palestinerne mener også at Blair har et for nært forhold til Israel.

EU, USA, FN og Russland utnevnte 61-åringen til den ubetalte stillingen i 2007. Blair skulle blant annet bidra til å forberede palestinerne på en potensiell tilværelse som egen stat. Han har ingen formell innflytelse i fredsforhandlingene, men har blitt kritisert for å ha utrettet lite etter nesten åtte år i stillingen.

Nyheten om Blairs endrede rolle er ventet i løpet av uken. Hans kontor har nektet å kommentere saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.