Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avis: Belgias innenriksminister ønsker å gå av, men får ikke lov

Etter terrorangrepet.

 UNDER PRESS: Jan Jambon går av som innenriksminister etter terrorangrepet som rammet Brussel. Foto: EPA/JULIEN WARNAND
UNDER PRESS: Jan Jambon går av som innenriksminister etter terrorangrepet som rammet Brussel. Foto: EPA/JULIEN WARNAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Belgias innenriksminister Jan Jambon ønsker å gå av etter terrorangrepene i Brussel, opplyser hans kontor til avisa Le Soir.

Justisministeren skal også ha levert sin avskjedssøknad,men ifølge avisa vil imidlertid statsminister Charles Michel nekte begge å gå av.

VTM Nieuws skriver at avskjedssøknadene skyldes en rekke feil som ble begått i forkant av tirsdagens terrorangrep i Belgia.

Kritisk til etterforskningen Jambon pekte så seint som november i fjor på organiseringa av politiet som et problem. De forskjellige avdelingene innen politiet har en tendens til å sitte på informasjon framfor å dele, hevdet han til Politico

- Brussel er en relativt liten by, 1.2 millioner innbyggere. Likevel har vi seks politidistrikt og 19 forskjellige selvstendige bydeler. New York har 8 millioner innbyggere og hvor mange politidistrikt har de? Ett, sa den flamske politikeren.

En rekke eksperter og kommentatorer har i etterkant av terrorangrepet i Brussel tirsdag omtalt europeisk etterretning og kontraterrorarbeid som «mislykket».

- For å si det rett ut, når det er et angrep, så betyr det at noe har gått veldig galt. Og det er helt åpenbart at det har. Nå er spørsmålet hva som gikk galt, og det vet vi ikke enda, sa terrorekspert Thomas Renard ved den Brussel-baserte tankesmia Egmont Institute.

Kaller etterretningen for mislykket Avisa Independent slo fast at angrepet på flyplassen og metroen i Brussel, trolig gjennomført av samme nettverk som sto bak Paris-terroren i fjor, demonstrerte «mislykket etterretning».

- Vi har i praksis ikke noen europeisk etterretning, men vi har et Europa hvor Schengen-avtalen har visket bort landegrensene. Det er en selvmotsigelse, sier Christian Harbulot, ved Ecole de Guerre Economique i Frankrike, til IBT.

Dagbladet oppdaterer saken.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart