Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avis: EU vil sette inn væpnet grensestyrke

EU planlegger å implementere en væpnet grensestyrke på 10.000 mann for å håndtere masseinnvandringen til Europa, ifølge Financial Times.

PLANER: EU-kommisjonens president, Jean-Claude Juncker, har planer om å sette inn væpnete grensestyrker for å håndtere masseinnvandring til Europa. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
PLANER: EU-kommisjonens president, Jean-Claude Juncker, har planer om å sette inn væpnete grensestyrker for å håndtere masseinnvandring til Europa. Foto: REUTERS/Christian Hartmann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker vil presentere planene under sin årlige tale om unionens tilstand onsdag, ifølge avisen som har fått innsyn i plandokumentene.

Styrken er en del av unionens plan for å takle det store antallet migranter som strømmer inn i Europa. Det er meningen at de skal kunne hindre nye ankomster, stoppe uautoriserte reiser mellom EU-land og bidra til å returnere migranter raskere, skriver Financial Times. Styrken, som etter planen skal være på plass innen 2020, skal også kunne bære våpen.

EU har den siste tiden stått overfor store utfordringen med å fordele alle migrantene som krysser unionens grense. Italias nye regjering har stilt seg svært kritisk til fordelingen og har truet med å stenge havnene sine hvis ikke andre land tar inn flere av dem som kommer.

Den nye planlagte styrken skal få stort handlingsrom for å takle områder der EUs migrasjonspolitikk ikke strekker til, ifølge dokumentene.

En EU-diplomat som støtter planene, beskriver det som «sannhetens øyeblikk», mens rettighetsgrupper kritiserer EU for å sperre folk ute.

Hele Norges coronakart