Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump:

Avis: Foreslo å bombe orkaner

Under et møte skal president Trump ha foreslått å angripe orkaner med atombomber, ifølge nettavisa Axios, som siterer ikke navngitte kilder.

FORSLAG: Ved mer enn én anledning skal president Trump ha foreslått å bombe orkaner. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB Scanpix
FORSLAG: Ved mer enn én anledning skal president Trump ha foreslått å bombe orkaner. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Da president Donald Trump ble orientert om orkanfaren i USA i et møte med nasjonale sikkerhetsrådgivere, skal han ha kommet med et forbløffende forslag, melder nettavisa Axios, som viser til flere ikke navngitte kilder som har hørt presidenten foreslå det, og blitt orientert om et notat hvor hendelsen beskrives.

- Jeg forstår, jeg forstår. Hvorfor atombomber vi dem ikke? skal Trump ha spurt ifølge en ikke navngitt kilde som var til stede under det aktuelle møtet.

- Orkanene bygger seg opp utenfor kysten av Afrika, og mens de beveger seg over Atlanterhavet så slipper vi en atombombe midt i orkanens øye slik at det forstyrrer den. Hvorfor kan vi ikke gjøre det?

Overfor avisa hevder kilden at representantene som var til stede under møtet ble forbløffet over presidentens forslag.

- Etter at møtet var slutt, tenkte vi: «Hva i helsike? Hva gjør vi med dette?»

UGJENKJENNELIG?: Flere medier har lagt merke til at Barron Trump tilsynelatende har endret seg i løpet av sommeren. Video: CNN Vis mer

Tok Trump i forsvar

Axios opplyser ikke om når møtet fant sted. Det skal imidlertid ikke ha vært den eneste gangen presidenten fremmet forslaget: Et notat fra 2017 skal omtale en samtale hvor Trump skal ha spurt en høytstående tjenestemann om administrasjonen ikke kunne bombe orkaner, ifølge en kilde som er blitt orientert om notatet.

Nettavisa har også sitert en høytstående tjenestemann som forsvarte Trumps evne til å stille de vanskelige spørsmålene.

- Hans mål om å forhindre at en katastrofal orkan treffer fastlandet er ikke dårlig. Hans innfallsvinkel er ikke dårlig, skal tjenestemannen ha sagt.

Det hvite hus har ikke ønsket å uttale seg i forbindelse med arbeidet med artikkelen.

- En dårlig idé

Trumps idé er slettes ikke ny. Den ble luftet allerede på 1950-tallet under Dwight Eisenhowers administrasjon.

I 2016 publiserte National Geographic en artikkel med tittelen: «Å atombombe orkaner: Den overraskende historien om en virkelig dårlig idé». I artikkelen påpekes det hvor ofte ideen har blitt foreslått over de siste tiåra.

«Det er en forlokkende tanke, særlig når vi årlig blir påminnet de enorme skadene som forårsakes av disse stormene», står det skrevet i artikkelen.

«Og det er trolig årsaken til at regjeringen hvert år over de siste seks tiåra har mottatt brev fra bekymrede innbyggere som oppfordrer til forebyggende angrep mot orkaner med atombomber».

- Det er nok unødvendig å si at dette er en dårlig idé, uttalte forskningsbyrået National Oceanic and Atmospheric Administration den gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling