Avis: Forrådt av sine egne

New York Times hevder informasjon fra blant annet Abu Bakr al-Baghdadis kone førte til at amerikansk etterretning fant hans tilholdssted nord i Syria.

DREPT: Donald Trump bekrefter i dag at militære styrker har drept IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi. - Han døde som en hund, sier den amerikanske presidenten. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I nattetimene lørdag landet åtte helikoptre med amerikanske spesialstyrker utenfor et bygg i Idlib-provinsen i nordvestlige Syria.

Under landingen ble spesialstyrkene og helikoptrene beskutt, og de fortsatte å møte motstand på bakken. Av frykt for feller bestemte de seg for å sprenge en vei inn i bygget de gikk til aksjon mot.

Etterretning tilsa at dette var tilholdsstedet til en av verdens mest ettersøkte menn: IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

Overvåket i flere uker

USAs president Donald Trump kunne søndag ettermiddag stolt fortelle USA - og resten av verden - om den vellykkede militære operasjonen mot den fryktede IS-lederen.

Han fortalte da at USAs etterretningsvesen har overvåket al-Baghdadi i flere uker, og at flere forsøk på å gjennomføre aksjonen har blitt stanset.

Nå kan New York Times avsløre hvordan USA først skal ha havnet på sporet av lederen for verdens mest fryktede terrororganisasjon.

Avsløringen hevder at al-Baghdadi kan ha blitt forrådt av sine egne.

Pågrepet og avhørt

Avisa har snakket med to amerikanske tjenestepersoner som forteller at det først var CIA - USAs føderale etterretningsorganisasjon - som skal ha fått informasjon om at al-Baghdadi skal ha oppholdt seg nord i Syria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer