Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avis: Går mot løsning på budsjettfloka i dag

KrF-Hareide mener det fortsatt er mulig med firepartiløsning. 

DØRA ER ALLTID ÅPEN: KrFs partileder Knut Arild Hareide svarte pressen om budsjettprosessen da han gikk ut for å spise lunsj. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag var KrF-leder Knut Arild Hareide, finanspolitisk talsmann Hans Olav Syversen og rådgivere i partiet samlet til et møte for å diskutere den fastlåste situasjonen om neste års statsbudsjett.

Nå åpner KrF-lederen for at det forsatt kan bli enighet mellom Venstre, KrF, Høyre og Frp om neste års budsjett.

– Det er fortsatt mulighet for alle fire partier å komme fram til en enighet, sier KrF-leder Knut Arild Hareide, ifølge NTB.

En avtale mellom regjeringspartiene og samarbeidspartiene kan foreligge allerede lørdag, sier sentrale kilder til Fædrelandsvennen.

En sentral kilde Dagbladet har snakket med, utelukker ikke dette, men understreker foreløpig at ingenting er avklart og at ingen scenarier er utelukket.

Venstre-leder Trine Skei Grande sier de jobber for å bli enige, men høres ikke veldig optimistisk ut.

- Jeg er ikke så sikker på at det blir noen avtale, men det er mange som jobber for det. Vi har veldig dårlig tid hvis vi skal få det til, sier Skei Grande til VG på Stortinget lørdag.

Uavklart

Hvis regjeringen ikke klarer å bli enige med samarbeidspartiene før mandag, kan statsminister Erna Solberg (H) bli tvunget til å stille kabinettspørsmål.

Det er foreløpig uklart hvordan V og KrF vil stille seg til det, hvis det skjer.

KrF-Hareide håper alvoret i situasjonen nå kan sørge for at partiene kommer sammen.

- Det gir en mulighet til å klare ting når alvoret nærmer seg – mandagen nærmer seg. Det har vært fire partier som hele tiden har ønsket en enighet. Jeg vil ikke gi noen håp, utover å si at ting fortsatt er uavklart, sier Hareide, ifølge NTB.

Budsjettpakke til 6,3 mrd


I går ble det hevdet at det skulle holdes en pressekonferanse i dag, hvor regjeringen skulle gjøre det klart hva som var lagt på bordet til samarbeidspartiene.

Det er uklart om det vil skje - siden det fortsatt tilsynelatende foregår diskusjoner.

Høyre og Fremskrittspartiet skal ha presentert en ny budsjettpakke på 6,3 milliarder for å komme i havn med budsjettforhandlingene fredag - men det har vært uklart hvordan samarbeidspartiene stiller seg til tilbudet.

Ulike signaler


I går sa kilder i Venstre til
Adresseavisen at «forhandlingene har kollapset», mens kilder i KrF sier at partiet fortsatt ikke har konkludert.

Den langvarige striden om neste års statsbudsjett, handler særlig om den såkalte bilpakken, som regjeringen har stilt ultimatum om.

V og KrF skal imidlertid være villig til å forhandle med regjeringen om andre deler av budsjettet, så lenge det fører til kutt i utslippet av CO2.

Problemet er at de ikke har klart å bli enige om alternative klima- miljø- og samferdselstiltak som er gode nok til at bilpakken kan omgås.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!