Avis hevder Emiratene sto bak hackingen av qatarsk nyhetsnettsted

De forente arabiske emirater hevdes å stå bak den falske nyheten som kan ha bidratt til den diplomatiske krisen mellom Qatar og nabolandene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er kilder avisen Washington Post har snakket med som hevder Emiratene står bak, men i en uttalelse fra Emiratenes ambassade i USA heter det at landet ikke har hatt noen rolle i denne konflikten.

Avisens kilder er anonyme amerikanske tjenestemenn som hevder eldre medlemmer av regjeringen i Emiratene diskuterte hackingen 23. mai. Dagen etter oppsto en nyhetssak på Qatars nyhetsbyrå sitt nettsted med fabrikkerte uttalelser fra Qatars statsleder, emiren Tamim bin Hamad al-Thani.

De angivelige uttalelsene om blant annet Iran og Israel ble nevnt av Saudi-Arabia og andre arabiske land som en begrunnelse da de nylig kuttet de diplomatiske båndene til Qatar.

USA har sin største militærbase i Midtøsten i Qatar og har bedt om en umiddelbar slutt på blokaden.

Krisen kan ramme Qatars økonomi hardt. Blokaden omfatter også alle land-, sjø- og luftfartsforbindelser til halvøya. Landene har også lagt ut en svarteliste over 59 personer og grupper som anklages for terror og som støttes av Qatar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer