Avis hevder Trump snakker om «alle måter han skal hevne seg på sine fiender etter valgdagen»

New York Times med rapport fra innsiden av Trump-kampanjen.

- JEG SKAL BEVARE SPENNINGEN: Trump har den siste tida kommet med en rekke anklager om valgjuks. Dette svarte han da han ble spurt om han vil godta valgresultatet. Video: CNN / Trym Mogen, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært gjentatt en rekke ganger i løpet av den amerikanske presidentvalgkampen: Både Donald Trump og Hillary Clinton ville øke sine vinnermuligheter hvis de fikk valgkampen til å handle om den andre.

Trumps rådgivere har slitt med å få 70-åringen til å holde tunga rett i munnen og fingrene borte fra Twitter. Men etter at skandaleopptaket fra 2005 ble publisert (hvor Trump blant annet sa at han kunne gjøre hva han ville med kvinner fordi han er kjendis), klarte ifølge New York Times rådgiverne å overbevise ham om at han måtte kontrollere seg.

Ifølge avisa klarte de også å få ham til å slutte å tvitre på egen hånd, noe Barack Obama ikke lot passere da han drev valgkamp for Clinton i Florida i natt norsk tid.

Trumps rådgivere klarte ifølge avisa også å overbevise ham om å holde seg i bakgrunnen da det ble klart at FBI igjen tittet på Clintons e-post-sak. Men det var angivelig ikke så lett for presidentkandidaten. I hvert fall fleipet han med det selv i en tale i Pensacola i Florida i forrige uke, hvor han plutselig begynte å parodiere sine egne rådgivere.

- Hold deg til poenget, Donald. Ingen avsporinger, Donald, sa Trump fra scenen der.

STOLER IKKE PÅ FOLKET: I 2000 tapte Al Gore presidentvalget på tross av at han fikk over en halv million stemmer flere enn George W. Bush. Dagbladet forklarer hvordan. Video: Guro Lindahl Flåten / Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Men der Trump nå forsøker å holde seg til poenget i offentligheten, er tonen en helt annen i de interne samtalene i valgkamporganisasjonen, skriver New York Times.

- Trump snakker om alle måter han skal hevne seg på sine fiender etter valgdagen, inkludert å finansiere en «super PAC» (en politisk interesse-organisasjon) med hevn som hovedformål.

Avisa siterer ingen åpne kilder på opplysningene. Trump har tidligere gått hardt ut mot omtale basert på anonyme kilder, og beskyldt mediene for å dikte opp negative historier om ham.

DETTE AVGJØR VALGET: Innbyggerne i bare tre stater kan alene bestemme utfallet av presidentvalgkampen. Video: Guro Lindahl Flåten og Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Trumps tall på meningsmålingene sank kraftig etter at skandaleopptaket fra 2005 ble offentliggjort, og etter de tre debattene med Clinton. De siste ukene har han fått bedre tall, men i løpet av helga har det snudd litt igjen.

Fivethirtyeight anslå nå at Clintons vinnersjanser er ca 66 prosent. Hun fikk i går en god nyhet da FBI offentliggjorde at de ikke har funnet noe straffbart i forbindelse med den reaktiverte etterforskningen i e-post-saken.