Avis hevder Trump snakker om «alle måter han skal hevne seg på sine fiender etter valgdagen»

New York Times med rapport fra innsiden av Trump-kampanjen.

- JEG SKAL BEVARE SPENNINGEN: Trump har den siste tida kommet med en rekke anklager om valgjuks. Dette svarte han da han ble spurt om han vil godta valgresultatet. Video: CNN / Trym Mogen, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har vært gjentatt en rekke ganger i løpet av den amerikanske presidentvalgkampen: Både Donald Trump og Hillary Clinton ville øke sine vinnermuligheter hvis de fikk valgkampen til å handle om den andre.

Trumps rådgivere har slitt med å få 70-åringen til å holde tunga rett i munnen og fingrene borte fra Twitter. Men etter at skandaleopptaket fra 2005 ble publisert (hvor Trump blant annet sa at han kunne gjøre hva han ville med kvinner fordi han er kjendis), klarte ifølge New York Times rådgiverne å overbevise ham om at han måtte kontrollere seg.

Ifølge avisa klarte de også å få ham til å slutte å tvitre på egen hånd, noe Barack Obama ikke lot passere da han drev valgkamp for Clinton i Florida i natt norsk tid.

Trumps rådgivere klarte ifølge avisa også å overbevise ham om å holde seg i bakgrunnen da det ble klart at FBI igjen tittet på Clintons e-post-sak. Men det var angivelig ikke så lett for presidentkandidaten. I hvert fall fleipet han med det selv i en tale i Pensacola i Florida i forrige uke, hvor han plutselig begynte å parodiere sine egne rådgivere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer