Avis: Kushner i FBIs Russland-søkelys

Trumps svigersønn har hatt utstrakt kontakt med russerne.

PRESIDENTENS SVIGERSØNN: Jared Kushner, her med sin kone Ivanka Trump. Foto: Jim Bourg / Reuters / NTB Scanpix
PRESIDENTENS SVIGERSØNN: Jared Kushner, her med sin kone Ivanka Trump. Foto: Jim Bourg / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I granskingen av mulig russisk innblanding i det amerikanske valget, retter FBI nå søkelys mot presidentens svigersønn Jared Kushner, ifølge Washington Post.

Kilder med kjennskap til etterforskningen sier til avisen at det føderale politiet har fattet interesse for Kushner på grunn av hans omfattende kontakt med russerne. Etterforskerne ser på møter president Donald Trumps svigersønn holdt i desember med Russlands ambassadør til USA og med en bankmann fra Moskva.

FBI er fortsatt interessert i valgkampsjef Paul Manafort og tidligere sikkerhetsrådsiver Michael Flynn, men Kushner skal være den eneste personen som regnes som sentral i granskningen og som fortsatt jobber i Det hvite hus. Washington Post understreker samtidig at den ikke har fått opplysninger som tyder på at Kushner er «et mål for etterforskerne» og at han ikke er anklaget for å ha gjort noe galt. Begrepet «mål» brukes som regel om sentrale mistenkte i en etterforskning, men også personer som ikke er et uttalt mål kan bli siktet og eventuelt tiltalt.

- Kushner har tilbudt seg frivillig å fortelle Kongressen det han vet om disse møtene. Han vil gjøre det samme igjen dersom han skulle bli kontaktet i forbindelse med en gransking, sier Jamie Gorlick, som er en av Kushners advokater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer