Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avis: May vil rokere i regjeringen

Storbritannias statsminister Theresa May vil mandag gjennomføre en rokering i regjeringen for å få plass til yngre kvinner, ifølge The Sunday Times.

ROKERINGER: Storbritannias statsminister Minister Theresa May skal ifølge The Sunday Times rokere om i regjeringen for å gi plass til yngre kvinner og politikere med annen etnisk bakgrunn. Foto: François Lenoir / AP / NTB scanpix
ROKERINGER: Storbritannias statsminister Minister Theresa May skal ifølge The Sunday Times rokere om i regjeringen for å gi plass til yngre kvinner og politikere med annen etnisk bakgrunn. Foto: François Lenoir / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Reuters er det forventet at de tyngste ministerpostene ikke blir rørt. Det skal dreie seg om utenriksministeren, finansministeren, innenriksministeren og brexitministeren. Postene holdes av henholdsvis Boris Johnson, Philip Hammond, Amber Rudd og David Davis.

Ifølge The Sunday Times er bakgrunnen for utskiftningen at yngre kvinner og politikere med annen etnisk bakgrunn skal få komme til. Ingen av disse er nevnt med navn.

Ifølge avisen vil utskiftingen trolig gjelde Det konservative partiets forman Patrick McLoughlin, utdanningsminister Justine Greening, næringsminister Greg Clark og Underhusets leder Andrea Leadsom.

I tillegg forventes det at May utnevner en ny visestatsminister etter at Damian Green, som har holdt vervet inntil nylig, gikk av i desember etter å ha løyet om pornografisk materiale funnet på hans datamaskin i Underhuset i 2008.

Den nye rokeringen skal angivelig være en strategi for å nå fram til en større velgermasse. Theresa May ble valgt til statsminister kort tid etter at britene i 2016 stemte for å forlate EU. I fjor skrev hun ut nyvalg for å få et større flertall i ryggen, men det endte med at Det konservative partiets absolutte flertall forsvant.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!