DREPT OG VOLDTATT: Viktoria Marinova ble funnet voldtatt og drept på lørdag. Politiet etterforsker om drapet har sammenheng med hennes arbeid som gravejournalist. Foto: Privat /NTB scanpix
DREPT OG VOLDTATT: Viktoria Marinova ble funnet voldtatt og drept på lørdag. Politiet etterforsker om drapet har sammenheng med hennes arbeid som gravejournalist. Foto: Privat /NTB scanpixVis mer

Avis: Ny mann pågrepet etter journalistdrap i Bulgaria

En ny mistenkt er pågrepet i Tyskland i forbindelse med drapet på den bulgarske journalisten Viktoria Marinova, ifølge avisen 168 Chasa.

Den mistenkte er en mann i 20-årene, ifølge den bulgarske avisen, som nyhetsbyrået DPA siterer. Han skal søndag ha reist til Tyskland hvor moren hans bor, dagen etter at Marinova ble funnet voldtatt og drept i byen Ruse i Bulgaria.

Marinova ledet et TV-program som i forrige uke la fram opplysninger om mulig misbruk av EU-midler. Politiet etterforsker om drapet skal ha noe med jobben hennes å gjøre. Ifølge TV-stasjonen TVN, der Marinova var programleder, kjente ikke den pågrepne mannen journalisten.

Tidligere tirsdag ble en rumensk statsborger med ukrainsk opphav pågrepet og varetektsfengslet i forbindelse med drapet. Men senere samme kveld opplyste politiet at mannen vil bli løslatt og siktelsen frafalt.

Bulgarsk påtalemyndighet sier de også vil etterforske påstandene om misbruk av EU-midler som den drepte gravejournalisten var i ferd med å undersøke.

EU-kommisjonen krevde mandag en grundig etterforskning av drapet.