Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avis: Pompeo møtte Kim i påsken

CIA-direktør Mike Pompeo, som er USAs nominerte utenriksminister, møtte Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Nord-Korea i påsken, melder Washington Post.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen siterer to anonyme kilder med kjennskap til Pompeos tur i påskehelgen.

Møtet skulle legge fundamentet for det kommende toppmøtet mellom USAs president Donald Trump og Kim Jong-un, skriver avisen.

Tirsdag oppsto det forvirring hvorvidt president Trump selv hadde vært i samtaler med Kim. Det hvite hus bekreftet senere at landene hadde vært i samtaler på høyest mulig nivå, men at det ikke hadde vært mellom Trump og Kim.

– Hvis alt går bra

– Avhengig av utfallet av ulike møter og samtaler vi har nå, skal vi møte Kim Jong-un veldig snart, sa Trump tirsdag da han tok imot Japans statsminister Shinzo Abe i Florida.

– Det vil skje trolig i begynnelsen av juni eller før det, hvis alt går bra. Det er mulig at ting ikke går bra og at vi ikke kommer til å ha noe møte og at vi bare fortsetter på den samme veien vi har vært inne på til nå, la Trump til.

Presidenten har tidligere uttalt at et viktig premiss for møtet må være at Nord-Korea er villig til å diskutere sitt atomvåpenprogram.

Optimistisk

Under en senatshøring forrige uke sa Pompeo at konflikten med Nord-Korea ville bli en av de viktigste tingene for ham å ta tak i som kommende utenriksminister. Han ga også uttrykk for at han var optimistisk for utfallet av et eventuelt toppmøte mellom Trump og den nordkoreanske lederen.

En uke etter Pompeos angivelige reise til Nord-Korea bekreftet offisielle tjenestemenn i USA at Kim var villig til å forhandle om en nedrustning av regimets atomvåpenprogram.

Sist gang en amerikansk utenriksminister møtte en nordkoreansk leder var i 2000. Da møtte Madeleine Albright Kim Jong-uns far Kim Jong-il.

Verken CIA, Det hvite hus eller den nordkoreanske regjeringen har bekreftet Pompeos tur til Nord-Korea.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!