Avis: Russerne hacket strømselskap i USA

Det melder The Washington Post. 

DATAANGREP: Ifølge den anerkjente avisa Washington Post skal russere stå bak et hackerangrep mot et kraftselskap i delstaten Vermont. Russiske myndigheter, her ved president Vladimir Putin, har ikke kommentert påstandene. Foto: Reuters / NTB Scanpix
DATAANGREP: Ifølge den anerkjente avisa Washington Post skal russere stå bak et hackerangrep mot et kraftselskap i delstaten Vermont. Russiske myndigheter, her ved president Vladimir Putin, har ikke kommentert påstandene. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amerikanske myndigheter bekrefter overfor Washington Post at et kraftselskap i Vermont har blitt hacket.

- Ifølge koder skal angrepet kunne knyttes til russiske hackere, skriver den anerkjente avisa.

Hackerne skal ikke ha rammet kraftselskapet på noen måte, selv om de fikk innpass i deres systemer, skriver avisa.

- Kjeltring

- Vi vil foreta en granskning av denne hendelsen og sørge for at dette aldri skjer igjen, sier Peter Shumlin, guvernør i Vermont til Washington Post.

Russiske myndigheter har foreløpig ikke kommentert påstandene.

Guvernøren går hardt ut mot Putin.

- Vermonts innbyggere og amerikanere bør både bli skremt og irritert over at verdens største kjeltring, Vladimir Putin, har forsøkt å hacke vårt elektriske nettverk, sier Peter Shumlin i en uttalelse ifølge storavisa.

Ifølge Washington post oppdaget datateknikere i kraftselskapet så kalte «malware-koder» i en bærbar PC som ikke var tilknyttet direkte til kraftstasjonen. Hackerne har derfor ikke forstyrret strømdistribusjonen i delstaten, men det sies likevel at russerne forsøkte å finne svakheter i selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer