Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avis saksøkt for kommentarer

KRISTIANSAND (NTB): Fædrelandsvennen og avisas redaktør er saksøkt etter uttalelser i en kommentarartikkel som sto på trykk 11. oktober i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere regiondirektør i Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND), Rolf Kaafjord, og Kristiansands-advokat Kristian Launes har saksøkt avisa for 1,1 millioner kroner.

 De krever at avisa trekker tilbake uttalelser som framkom i en kommentarartikkel skrevet av sjefredaktør Finn Holmer-Hoven.

Konkurs

Kommentarartikkelen det reageres mot sto på trykk 11. oktober i år og handlet om det konkursrammede verftet Westamarin.

 Redaktør Holmer-Hoven avviser overfor Fædrelandsvennen at hans kommentar er injurierende eller krenkende:

  - Dette er en viktig prinsippsak for avisa. Det dreier seg om hvilke muligheter redaktører og kommentatorer skal ha for å uttale seg om aktuelle samfunnsspørsmål. Det bør være romslige grenser for slike ytringer, sier Holmer-Hoven til avisa.

Hovedansvaret

Som direktør i SND hadde Rolf Kaafjord hovedansvaret for å få solgt verftsområdet med anlegg fordi SND hadde lånt verftet penger. Launes var medlem av bostyret i konkursboet til Westamarin.

  Sammen med en tredje investor kjøpte Kaafjord og Launes deler av konkursboet gjennom selskapet Kyrresund Eindom AS.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!