Avis: Sikkerhetsvakt ved belgisk atomanlegg drept - adgangskortet ble stjålet

- Det stemmer ikke at adgangskortet ble stjålet. Drapet på sikkerhetsvakten har ingenting å gjøre med terrortrusselen i landet, opplyser påtalemyndigheten lørdag.

DREPT: Tidlig torsdag kveld ble en sikkerhetsvakt som jobbet ved et atomforskningssenter i Fleurus i Belgia drept. Flere medier meldte tidligere at han jobbet ved atomanlegget Thiange (bildet). Det har nå blitt avkreftet av myndighetene. Foto: Zuma Press / NTB Scanpix
DREPT: Tidlig torsdag kveld ble en sikkerhetsvakt som jobbet ved et atomforskningssenter i Fleurus i Belgia drept. Flere medier meldte tidligere at han jobbet ved atomanlegget Thiange (bildet). Det har nå blitt avkreftet av myndighetene. Foto: Zuma Press / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidlig torsdag kveld ble en sikkerhetsvakt som jobbet ved et atomforskningssenter i Fleurus i Belgia drept. Ifølge avisa La Dernière Heure (DH), som først meldte om drapet, skal adgangskortet til vakta ha blitt stjålet. 

Drapet på Didier Prospero fant sted i den belgiske storbyen Charleroi, ifølge DH. Myndighetene skal raskt ha tatt grep for å deaktivere adgangskortet, men det er foreløpig uklart om gjerningspersonen fikk brukt kortet før det ble deaktivert, melder DH. 

Politiet har iverksatt undersøkelser om motivet for forbrytelsen. Avisa skriver at dette har blitt en spesielt betent sak, etter angrepene i Brussel 22. mars. 

Avviser terror-link Flere medier, blant annet Dagbladet, meldte lørdag morgen at Prosperos jobbet ved atomanlegget Thiange. Det avkreftes nå av påtalemynigheten i Charleroi.

Påtalemyndigheten i Charleroi avviser at det finnes noen forbindelse mellom drapet på Didier Prospero, som ble skutt i sitt hjem torsdag, og noe planlagt terrorangrep, melder nyhetsbyrået Belga.

- Drapet på sikkerhetsvakten har ingenting å gjøre med terrortrusselen i landet, opplyser påtalemyndigheten lørdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer