VURDERER ENDRING: USAs president Donald Trump vurderer å innføre en smalere definisjon av kjønn som gjør at amerikanere må definere seg som enten kvinne eller mann. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
VURDERER ENDRING: USAs president Donald Trump vurderer å innføre en smalere definisjon av kjønn som gjør at amerikanere må definere seg som enten kvinne eller mann. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpixVis mer

Avis: Trump vil fjerne transkjønn-definisjon

Trump-administrasjonen vurderer å innføre en smalere definisjon av kjønn som gjør at amerikanere må definere seg som enten kvinne eller mann.

Trump-administrasjonen ønsker å definere kjønn som en biologisk og uforanderlig tilstand som bestemmes av medfødt kjønnsorgan, ifølge et notat avisa New York Times har sett.

Ifølge notatet vil USAs helsedepartement lede forsøket på å etablere en tydelig kjønnsdefinisjon under borgerrettighetsloven Title IX, loven som forbyr kjønnsdiskriminering i utdanningsprogrammer som mottar statlig støtte.

Forslaget vil i så fall være en reversering av Obama-administrasjonens utvidelse av juridiske kjønnsdefinisjoner i føderale tjenester som utdanning og helse. Den nye definisjonen vil fjerne den føderale anerkjennelsen av totalt 1,4 millioner transkjønnede amerikanere.

Ikke overraskende har det allerede kommet sterke reaksjoner på nyheten.

- De sier at vi ikke eksisterer, sier Mara Keisling, direktør ved National Center for Transgender Rights, ifølge nyhetsbyrået Reuters.